El pròxim any finalitzarà el desè mandat municipal i per mi el cinquè consecutiu al capdavant de la corporació municipal de Masdenverge. Han sigut un anys intensos i subjectes a importants normes restrictives des de l’inici de la crisi (compliment de l’objectiu d’estabilitat pressupostària, regla de la despesa i sostenibilitat, …) però que ha comportat agilitzar l’enginy.

Aquest desè i últim mandat, després dels esforços realitzats per dotar al municipi de les infraestructures, instal·lacions, locals i, sobretot, serveis més necessaris, ha passat a ser el mandat de la consolidació i de les millores de tot allò realitzat en els anteriors. Han quedat enrere les inversions més necessàries i costoses (millora de la xarxa d’aigua potable, de l’enllumenat públic, de l’asfaltat dels carrers, del Centre Social, del Centre Masdenverge Actiu, de la Llar d’infants, …) per passar a millorar tot allò de què ja disposem al municipi o hem cregut que feia falta (adequació del Centre de dia, canvi de lluminàries per leds, millores i nous parcs infantils, tancament i millores de la zona esportiva, canvi de la gespa del camp de futbol, millores del menjador escolar i la caldera del col·legi, millores del Consultori Mèdic, millores dels camins, …). Hem hagut de fer un esforç per buscar un equilibri i poder arribar a les diferents sensibilitat del poble, i crec honestament que ho hem aconseguit, com també crec que encara falten moltes coses per portar a terme i millorar.

No tot han sigut inversions, ja que per iniciativa pròpia o conjuntament amb altres municipis del Montsià i en alguns casos a través del Consell Comarcal s’ha dotat el poble de serveis molt importants i necessaris (Agent d’ocupació al desenvolupament local – emprenedors, oportunitats, ajuts), també s’ha proveït d’ajuts per pal·liar les necessitats de les famílies amb dificultat durant aquesta llarga crisi i per finançar les entitats i clubs del poble per potenciar la cultura i l’esport.

Des del meu punt de vista les perspectives de futur per Masdenverge són positives partint del bon estat financer (el proper 31.12.2018 s’haurà amortitzat en la seua totalitat l’únic préstec i el romanent de tresoreria del últim tancament s’ha situat en 444.000 €) que conjuntament amb els projectes de futur desenvolupats ens permeten col·locar al poble en una molt bona posició pel seu creixement.

La consolidació de la Fira del Caçador i de la cursa han millorat la nostra ubicació  al mapa i el conseqüent increment de visitants i turisme que, juntament amb la possibilitat de gaudir de sol industrial i urbà hauria de facilitar un bon creixement del municipi, però això sí, creant les polítiques necessàries que el regulen i el controlen.

Pel que fa als 40 anys de democràcia crec que en un principi tot ens estava bé perquè sortíem d’una dictadura, anhelàvem la llibertat i per poca que ens en donessin ens pareixia molt. A mesura que han anat passant els anys, hem vist que aquesta llibertat, aquesta democràcia, no és ben bé la que perseguíem i que, conseqüentment, encara ens en queda molta per conquerir.

 

Álvaro Gisbert Segarra
Alcalde de Masdenverge