Després de la massiva manifestació d’aquest 11 de setembre del 2018 s’ha obert un espai de dignitat i esperança. Què tothom estigui preparat. Quan es faci el judici, espero que ben aviat, no consentirem que la Carme Forcadell, Romeva, Rull, Turull, Sánchez, Junqueras, Cuixart, Forn…, estiguin ni un minut més a la presó. Per aquí no passarem. Que ningú us entabani amb “revisionismes” d’última hora. Què si l’estratègia del moment, que si la tàctica que si la darrera collonada…. Que si ara vindran negociadors d’Europa, l’ONU o Burkina Faso i ja veureu com ho arreglen tot. Tampoc no escolteu als pobres empresonats que us diran que ells estan disposats als sacrificis que facin falta. Són bona gent i preferiran continuar a la presó. No! Prou! Hi ha presos polítics que fa un any que estan a la presó… Elles i ells estan a la presó o l’exili per tots nosaltres. No ho oblideu! No escolteu cap veu, encara que sigui dels nostres, ni la més entenimentada ni la més intel·ligent, que intenti negociar un any, un mes, un dia, un minut més de presó. NO! Ni parlar-ne. Això no es negocia. I que ningú no tingui por. Nosaltres no som violents. No a la violència de qualsevol mena. Això és el nostre pal de paller, el nostre principi.

Prepareu-vos, el camí serà llarg i penós. Aquesta gent no afluixaran ni un mil·límetre. A més ara, a Pedro Sánchez, vull dir al govern del PSOE ja se li ha escapat de les mans. El judici contra els presos polítics catalans està en mans del Poder Judicial. Ells només veuen rebel·lió i sedició! Volen que sigui un escarment públic contra “El separatismo”. Els humiliaran públicament, els arrossegaran pel fang. Haurem d’aguantar mentides, calumnies, falsos testimonis i més coses. Un Poder Judicial Espanyol que a hores d’ara ja està absolutament desprestigiat davant la comunitat internacional.

L’endemà del judici han de sortir tots al carrer, com a mínim això. No consentirem altra cosa que no sigui l’alliberament immediat dels presos polítics. Estem disposats a fer un més, dos, tres…, el que calgui, de meditació transcendent, pacifica i permanent al carrer? Ens manifestarem davant, dins, davall, damunt, al costat o a l’altra dimensió de les institucions Estatals, Autonòmiques i Locals…?

Anirem allí on calgui. Motxilles i xiruques preparades. Tendes de campanya preparades. Els CDR, ANC, OMNIUM o el que sigui…, que comencin a organitzar caixes de resistència, a cada poble, a cada barri… Caixes al supermercat, a les places, als clubs, entitats amb productes bàsics. No tothom que és independentista i està disposat a jugar la darrera carta pot permetre’s un mes de meditació transcendental al carrer. Som previsors, ens organitzarem. Ja no es tracta d’engolir “Sapos”. Ja no es tracta de negociar que si referèndum pactat, que si el referèndum ja l’hem fet… i bla, bla bla. Ja no es tracta d’independentisme Màgic, misteriós, fantàstic, enigmàtic, negre, realista, costumista, psicològic, domèstic noir, històric o tragicòmic… Ja no es tracta de “La jugada perfecta, mestra, etc etc.”. Pura i simplement es tracta de la nostra dignitat.

Escriptor.