El desè mandat, 40 anys d’ajuntaments democràtics, … una fita important que ha marcat un abans i un després dels ajuntaments i del nostre país.

En aquest moment de complexitat política, el nostre poble segueix endavant amb força i amb il·lusió sense deixar de banda allò que ens afecta directament com a poble a nivell nacional, clamant alt i fort les injustícies que estem patint, ara, i des de fa molt temps, pel fet de ser catalans, pel fet de demanar la llibertat d’un poble que així ho desitja. Se’ns mutila per poder demanar la veu al poble i se’ns castiga per voler dur a terme la voluntat majoritària d’un país.

Els alcaldes, els governants, les persones som efímers, però els projectes, les institucions i els pensaments segueixen i perduren al llarg del temps.

El nostre poble, amb una curta història (aproximadament 200 anys), sempre s’ha caracteritzat per la seva voluntat de treball, essent constants i amb el sacrifici de tothom. Ja des dels seus primers pobladors van quedar implantats aquests valors bàsics lligats a la terra, d’on sorgeix el nostre poble, d’on sorgeix la nostra identitat planera.

Com a dirigents, al capdavant dels nostres ajuntaments, estem obligats a desenvolupar clara i honestament la nostra tasca encomanada pel poble, per la confiança que el mateix ha dipositat en natros. Hem de lluitar dia i nit per aconseguir els nostres objectius marcats a l’inici de la legislatura, i així poder retre comptes al final de la mateixa; essent la millor carta de presentació per poder tornar a presentar-nos, amb els deures encomanats acabats i ben fets.

En aquest mandat, Santa Bàrbara, està vivint la seva transformació vial i viària. Serà una legislatura que es recordarà, entre moltes altres coses, per la total renovació de molts dels vials del nostre poble, renovant i actualitzant serveis bàsics (enllumenat, clavegueram i xarxa d’aigua), a més de donar un acabat modern, actual i sense barreres arquitectòniques. Al mateix temps també s’aprofita per posar en funcionament el Pla de Mobilitat Viària, redactat per la Diputació de Tarragona.

També m’agradaria fer esment a un altre tema que portem entre mans de fa molts anys, i que en aquest mandat ha començat a veure la llum; que és la remodelació integral de l’edifici de l’ajuntament; un edifici emblemàtic per al nostre poble, i que en pocs anys, tornarà a lluir amb tota la seva majestuositat. Les dificultats econòmiques dels darrers anys, i tots els serveis que allí s’hi allotjaven, han anat demorant la seva reconstrucció. En l’actualitat hem executat tres fases, assegurant totalment l’edifici i renovant tota la seva estructura interna.

Espero poder seguir servint a Santa Bàrbara, per poder fer realitat alguns dels projectes de millora que encara tenim pensats per al futur del nostre estimat poble.

 

Àlfred Blanch Farnós
Alcalde de Santa Bàrbara

Alcalde de Santa Bàrbara.