Ho confesso. Sóc més aviat impuntual. O millor dit, de les que prefereixo que m’esperin a haver d’esperar. Però no em malinterpreteu, no és volent, és com que la meva vida va cinc minuts tard. Què són cinc minuts… O deu? Total… No vindrà de quinze minuts. I així, fins que l’altre se’n cansa i fot el camp.

Un dijous qualsevol d’estiu. Tampoc com els altres perquè anar a Barcelona des de les Terres de l’Ebre no és poca cosa. I si surts de la Sénia ni t’ho explico. Arribes a l’estació d’autobusos, després de llevar-te a les set del matí, fas cua per pagar el bitllet i a esperar s’ha dit. Si la sortida és a les 8.30 h perquè el bus arriba a les 8.40 h? Si la sortida és a les 8.30 h, el bus hauria d’arribar a les 8.20 h. Lògic, oi? Amb la resta de viatgers que esperem que ens donem la raó. O potser sóc jo i la meua vida que van deu minuts tard?

Segueixo a l’estiu. Vol de Ryanair (a qui se li acut!!! Doncs a mi… I a uns quants milions més perdoneu). Sortida a les 15.15 h. Puntuals ens diuen que l’avió no ha arribat i tenen la barra d’anunciar-ho com a nou horari. Enlairem a les 16 h tocades. Situació idèntica a la tornada.

Però no perdo la fe. De vegades la vida et somriu i un estiu pot acabar bé o molt bé. Això sí, has de volar 16 hores fins a l’altra punta del món per comprovar-ho. Ho sento. Que el vol surt a les 22.30 h? Una hora abans, tothom a l’avió. I amb puntualitat britànica (en aquest cas àrab) cap amunt que anem. Perquè això és el que passa al món senyores i senyors. I ens sorprèn i aplaudim quan tenim la sort de trobar-ho.

I amb tanta espera temps per seguir xarxes socials i mitjans diversos. Tot de queixes constants dels consumidors, aquells que paguem per un servei, pel tracte rebut a l’aeroport, al tren o on sigui. Qui vetlla pel nostre temps? I si tens sort i te’l paguen, es pot compensar amb diners? Ens passem la vida esperant però tenim dret a decidir què volem i què no volem esperar. Si acceptem que ens compensin en metàl·lic pot ser que no anem bé. Si seguim esperant, tampoc ho arreglarem. Potser sí que ha arribat el moment que siguem nosaltres, els usuaris, que fotem el camp. Llavors, prometo ser puntual.

Periodista i directora i presentdora del programa Ben Trobats de la Xarxa de Comunicació Local