S’imaginen fer la guerra als disset anys? Sovint ho veiem a la televisió, en països llunyans, com si fos una cosa que res té a veure amb nosaltres. Això, però, és el que van haver de fer alguns dels nostres avis. Adolescents que amb disset anys van ser cridats a fer la guerra. Són la lleva del Biberó. Uns 30 mil joves nascuts el 1920 i que, després d’una mínima instrucció, van participar en la Batalla de l’Ebre. Sovint, han estat presentats com la millor metàfora de la tragèdia de la guerra.
En aquest capítol de Tremolors, coneixerem biberons que, vuitanta anys després, no poden estar-se de plorar en rememorar el seu pas pel front. Però també en coneixerem d’altres que amb setze i disset anys no van dubtar a fer-se voluntaris. Avui, a Tremolors, les diferents cares dels biberons.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.