Començarà el dijous 13 de setembre i commemorarà els 18 anys de la PDE

El proper dijous 13 de setembre Canal Terres de l’Ebre posarà en antena un nou programa de televisió anomenat ‘Generació #LoRiuÉsVida’. Es tracta d’una co-producció que s’ha dut a terme els últims mesos per iniciativa del morenc Àlex de la Guia, i la tortosina Núria Caro, dos Jóvens de la Plataforma en Defensa de l’Ebre que han tingut la idea de celebrar els 18 anys del naixement del moviment social antitransvasament, reflexionant sobre el tema amb una sèrie de reportatges i entrevistes realitzades per ells mateixos, i que també es publicaran en un llibre la pròxima primavera de la mà de l’editorial Cosetània.

El programa, que ha estat inclòs per la PDE com un dels actes més emblemàtics per celebrar els 18 anys de la PDE (xifra que representa la majoria d’edat), tindrà un format especial. Durarà una hora, serà presentat pels mateixos Jóvens de la PDE, Àlex de la Guia i Núria Caro, i mirarà de reflexionar sobre el passat, el present i el futur, amb entrevistes a una vintena de protagonistes també escollits pels mateixos promotors.

L’objectiu és “reivindicar la generació de joves que han crescut defensat les Terres de l’Ebre”, i per tant no només es parlarà de la Plataforma en Defensa de l’Ebre. També hi tindran cabuda la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya, la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, la Plataforma Trens Dignes Ebre/Priorat, i la Plataforma FlixNet.

‘Generació #LoRiuÉsVida’ portarà a plató els 4 grups de música que s’han involucrat més en les diferents lluites socials, com són els Quico el Célio, El Noi i el Mut de Ferreries, Xeic!, Pepet i Marieta i la cantautora Montse Castellà. A més a més s’entrevistarà també 11 joves de les quatre comarques. De tots ells s’han fet entrevistes exteriors amb la participació de càmera Pau Villa.

Els horaris d’emissió previstos són, en directe a les 15:30h dels dijous, i durant 10 setmanes consecutives, i també una reemissió nocturna a les 22h. El primer programa començarà amb una entrevista a Susanna Abella, la portaveu femenina de la PDE.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.