La primera llum de l’1 d’Octubre de 2017 deixava una estampa impressionant a La Ràpita: el pavelló firal s’omplia de rapitencs i rapitenques il·lusionats i disposats a exercir un dels seus poders més preuat com a ciutadania, la força d’un poble: la democràcia i el dret a votar. Malauradament, l’alegria va durar poques hores i aquella jornada democràtica, les forces repressores de l’Estat espanyol la van convertir en un jornada dramàtica per a tota la ciutadania rapitenca, i per al poble de Catalunya. Probablement, aquest ha estat un dels moments més difícils de gestionar com alcalde de La Ràpita, perquè van posar en perill la integritat de la nostra gent. Amb tot, també aquesta jornada ens ha cohesionat, encara més si calia, com a poble. Ens ha demostrat que la gent de La Ràpita quan estem units, quan anem tots a una, som imparables, podem fer front a qualsevol obstacle que ens trobem en el camí i, sobretot, som capaços de tirar endavant qualsevol somni, anhel o projecte que ens proposem.

Aquest precisament era el nostre objectiu, quan vam iniciar aquesta desena legislatura a l’Ajuntament de La Ràpita: treballar junts i a la una, per aconseguir un poble econòmicament pròsper, igualitari socialment i lliure políticament. I ho demostrem des del primer moment, fent efectiu un pacte de Govern divers, inclusiu, sòlid, efectiu i d’absoluta entesa entre els representants de quatre forces polítiques. Permeteu-me fer un esment especial per al company, Carlos Sanchis, que ens ha deixat fa uns dies, i una forta abraçada a la seva família, perquè també a l’Ajuntament, com a la seua casa, ell ha estat un dels pals de paller d’aquest Govern. Amb la seva força, la seva implicació i amb la feina feta, ens ha demostrat que, malgrat tot, cal tirar endavant amb alegria, amb saviesa i amb bondat. Fins sempre, Capitán!!!

I, així, hem treballat i seguim treballant, tots a una, de la mà de la ciutadania, com aquests més de tres anys, en què hem pogut sembrar algunes llavors i hem recollit alguns fruits, amb projectes i actuacions que ja son una realitat i cobreixen diverses necessitats dels nostres conciutadans. No obstant, ens queda per fer, per això, seguim en la mateixa empenta i coratge per consolidar el projecte republicà d’una Ràpita de futur per i amb el poble. Una Ràpita que no oblida els seus Orígens de poble ‘marítim que ha fet gran el pagès’, que no oblida d’on venim, perquè hem de saber on volem arribar, quin futur volem i afrontar els reptes que ens proposem com a poble amb solidesa i integritat, perquè ‘qui perd els orígens perd la identitat’.

Josep Caparrós
Alcalde de Sant Carles de La Ràpita

Alcalde de Sant Carles de la Ràpita.