Ascó continua posant en valor tot el seus actius patrimonials i turístics oferint nous atractius per gaudir del paisatge i de la natura del municipi sobretot durant l’estiu, època de l’any que es disposa de més temps i es fan més activitats al carrer. Una de les accions que s’ofereix, des del passat 27 de juliol i fins el 15 de setembre, és navegar pel riu Ebre fins a l’embarcador de Vinebre a bord del llaüt Lo Roget.

Els trajectes amb aquesta rèplica moderna de les embarcacions tradicionals de l’Ebre tenen una durada d’uns 15 minuts i són una aposta per potenciar les activitats fluvials al riu Ebre, alhora que es promociona el poble i tots els seus paratges, monuments i llocs amb un interès particular.

Enguany, i com a novetat, al llarg de l’estiu es posarà en marxa un servei de visites ornitològiques que es realitzaran des del llaüt. Les visites les conduiran biòlegs de la Reserva Natural de Sebes de Flix que portaran material d’observació com prismàtics i telescopis. Els biòlegs també explicaran quina és la fauna, la flora i l’ecosistema fluvial des de dins el riu. El fet que la visita es faci des del riu aporta un valor afegit al turisme ornitològic o de natura de la Ribera d’Ebre que s’acostuma a concentrar a la Reserva Natural de Sebes.

La cabuda a Lo Roget és de 51 persones i navegarà tots els caps de setmana, des de divendres a la tarda fins diumenge al migdia. L’Ajuntament també ofereix la possibilitat que es puguin realitzar viatges privats fins a cobrir la capacitat màxima del vaixell.

Les travessies amb Lo Roget es poden combinar amb un passeig a través del Camí de les Illes, un pas que forma part del GR 99 i que enllaça la passarel·la del pont de la C-12 amb el terme municipal de Vinebre. Les obres d’adequació d’aquest camí, acabades a finals del mes de juliol, s’han realitzat amb les mateixes característiques constructives i de disseny que el traçat ja existent del terme municipal de Vinebre i formen part d’un conjunt d’actuacions encaminades a promocionar el marge esquerre del riu.

Per tant, aquest estiu tant els ciutadans com les persones que visitin Ascó podran fer el trajecte fins a Vinebre amb el llaüt i tornar caminant pel camí o a la inversa. El preus públics que s’han acordat són de 3 euros cada viatge. Cal remarcar que els nens fins als 11 anys no paguen res.