Que fa una calor de bojos, que és el mes d’agost i que tampoc ens hauria d’extranyar. Que potser sou dels desgraciats que treballeu tot l’estiu, l’aire acondicionat us dona al clatell i us toca fer la feina dels altres companys, privilegiats que donen voltes al món i que foten molta ràbia amb els seus ridículs selfies penjats a Instagram. O que potser que sigueu d’aquells altres, dels com jo. Dels que us toca fer més vacances de les que voldrieu, que el canvi de ritme us atabala i que quan li trobeu el gust només us queden quinze dies per tornar a la feina. Quina sort tens et diuen alguns, dius que tens tantes setmanes de vacances? Ostres, com els mestres! Va, que a tu ja et queda menys, animes als altres, amb cara de demanar perdó. Desgraciats tots, per una cosa o per l’altra, però amb intents constants de demostrar-nos a nosaltres mateixos i també als altres que quan no treballem és quan millor estem.

Per què pensem que les vacances són la nostra felicitat? Quants cops hem llegit titulars d’estudis que asseguren que a l’estiu és quan hi ha més divorcis. I què m’heu de dir del mosquit, del tradicional i del tigre! O dels turistes que es passegen per l’Eixample de Barcelona amb banyador i amb total impunitat. I de la crema solar i de la sorra de la platja, que junts formen un tàndem letal. I dels refredats, de la dieta… Estem tot l’any esperant això, de debò?

Per coses del guió, aquest estiu he tingut més vacances que mai. Que sí, que sí, que tinc molta sort… I que tampoc em queixo. Perdó. He fet incomptables cerveses amb amics, he practicat a diari un dels esports que més m’agraden i que ara tinc la sort de compartir-lo amb ma germana, caminades amb ma mare i la gossa, més estones amb nebots i iaios i unes migdiades quilomètriques. De gaudir d’aquest temps que quan estic al poble sembla més temps. Tot em fa feliç, cadascun d’aquests moments, que sempre seran pocs, que sempre queden curts. Però que si m’aturo un segon i penso, els tinc tot l’any. Les estones amb els amics, el nous i els vells, la família, els viatges i també les cerveses depenen de mi, no del temps que tingui cada estiu.