El maig de 2015 van tindre lloc les eleccions municipals que van constituir els ajuntaments vigents. Aquells comicis van arribar mesos després de la consulta del 9-N i van portar la victòria dels Comuns a Barcelona.

Aleshores presidia la Generalitat Artur Mas i el Parlament estava dominat per 50 diputats de Convergència i Unió. Junqueras era el cap de l’oposició i els nou diputats de Ciutadans ben just emplenaven una filera de la part alta de l’hemicicle. Evidentment, parlem d’un altre país…

La pròxima cita amb les urnes ha de completar un cicle que es va iniciar el setembre de 2015 amb les autonòmiques plebiscitàries i ha de resoldre enigmes de la política catalana actual: Quin futur electoral li espera al PDeCAT? Com impactarà el vot unionista de Ciutadans als ajuntaments? Serà Esquerra la força hegemònica del sobiranisme en el món local? Aguantaran els Comuns les posicions actuals? Ganes de municipals.

Periodista.