De la mà dels companys de Canal Terres de l’Ebre aquest dissabte l’1món.cat visita el Museu del Ferrocarril de Móra la Nova, a la Ribera d’Ebre, un espai ubicat a les antigues instal·lacions ferroviàries d’aquesta localitat i que va ser un dels dipòsits de locomotores de vapor més importants de tot l’Estat espanyol. Ho descobrim amb Jordi Sasplugas, president de l’Associació Preservació Patrimoni Ferroviari Industrial-Amics del Ferrocarril de Móra la Nova, i amb Joan Guirao, un dels voluntaris de l’entitat. Conversem també amb antics treballadors d’aquestes instal·lacions, on van arribar a treballar-hi un miler de persones.

Gaudim de la companyia de dos escriptors de la comarca, Andreu Carranza i Miquel Esteve, amb qui, d’entre altres coses, parlem de la temàtica ferroviària en el món de la literatura. A més, ens visita la directora de l’Escola Municipal d’Art i Disseny Móra la Nova i alguns dels seus alumnes ens fan una demostració en directe.

Tot plegat amb un peu posat a Sant Feliu de Guíxols, on TV Costa Brava ens apropa els detalls de la Fira del Conte Explica’m, i un altre a la Selva, a la Granja Mas Bes, a Salitja, on els companyes de Televisió de Girona ens ensenyem com està anant la iniciativa Benvinguts a Pagès, que vol apropar al gran públic el món de l’agricultura i la ramaderia.

Autor: