D’amors n’hi ha per tota la vida, d’aquells que saps que seran breus però intensos, d’altres que passaran sense pena ni glòria i fins i tot dels que penses que haguessin pogut passar de llarg. No es tracta de triar, es tracta de sumar. El camí no és pla però la suma és el que queda.

Fa temps, algú que em coneix molt i poc a la vegada (reconec que no és gens fàcil), em deia: “al final entrevistaràs més gent que l’Espinàs”. Perquè cada vespre explico qui és l’entrevistat del dia següent, camino pel carrer i em surt “a aquesta noia l’he tingut al programa”, o veig un grup de música i penso aquests ja han passat. I d’entre tots aquests, el gran Josep Maria Espinàs. No em posaré a repassar el seu currículum, escriptor brillant, va descobrir personatges a la Televisió de Catalunya durant un grapat d’anys i va venir al Ben trobats la temporada passada. Ell era aquell dia el meu entrevistat, 27 minuts per mi sola. Per conversar, riure i escoltar, amb aquell to pausat de qui ja ho ha fet tot però que encara li queda corda per estona. Per gaudir. Em deia, amb 90 anys recent fets!, que aprèn molt dels silencis, i de les entrevistes i dels articles. I una altra reflexió: “qualsevol persona té una història al darrera”. I de sobte, una cançó, la Garota d’Ipanema (la Chica d’Ipanema per què ens entenguem). Espinàs xiuxiuejant-me “mira com n’és de bonica aquesta noieta que veiem passar”. D’aquells moments que saps que han d’acabar perquè hi ha publicitat però que pagaries perquè no acabés mai.

D’Espinàs només n’hi ha un. Però com bé em va dir, tothom té una història interessant a explicar. Començaria a dir una a una les persones que he entrevistat en els tres anys que porto dirigint el magazín matinal de la Xarxa. Recordo l’entranyable Josep Bastons, gran compositor d’havaneres que amb la veu i la guitarra va captivar tot l’equip. O més recentment, la corresponsal amb majúscules al nostre país, Rosa Maria Calaf, que carregada de passaports era l’enveja de tots els periodistes de la sala. I així, fins a 500, o més, que són els programes que sumem ara. No sé si entrevistaré més gent que Josep Maria Espinàs, però l’amor que recullo a cada programa és dels de per tota la vida.

Periodista i directora i presentdora del programa Ben Trobats de la Xarxa de Comunicació Local

Eleccions Municipals 2019 - Terres de l'Ebre