En un tres i no res hem estrenat govern de la Generalitat i de l’Estat. De cop han desaparegut de les institucions els protagonistes de l’1 d’octubre, tant aquí com allà, i sembla que la política torna a ser possible després d’una temporada de tensió alta.

El govern català, amb una retòrica de milhòmens, proclama que esta legislatura implementarà la República mentre s’afanya a retornar a la via autonòmica. Amb el procés estavellat contra les roques de la realpolitik, l’independentisme posa rumb cap a una Catalunya gestual, d’estelada i llaç groc, que viuria com una victòria rotunda l’alliberament dels presos i el retorn dels exiliats.

Va ser bonic mentre va durar el viatge cap a Ítaca, però vist el que ha passat darrerament a Madrid amb la caiguda de Rajoy i l’ascens de Pedro Sánchez, n’hi ha que pensen que esta vegada una negociació de roc a la faixa i peix al cove hauria pogut ser clamorosa.

Periodista.

Eleccions Municipals 2019 - Terres de l'Ebre