EL GOVERN D’ARAGÓ RECLAMA A L’AJUNTAMENT DE TORTOSA LES RESTES DE FRANCISCO SERRANO, EL RUBIO

Localitzat als Reguers Francisco Serrano Iranzo, El Rubio, el guerriller antifranquista maqui que va ser l’últim company del mític guerriller hermafrodita La Pastora. Tots dos van fer un assalt a la residència d’estiu de la família arrossaire Nomen el 2 d’agost del 1954, i Serrano hi va morir en un tiroteig obert pel fill de l’empresari. El relat era més o menys compartit, però no quedava tan clar on està enterrat Serrano, el cos del qual el Govern d’Aragó ha reclamat a l’Ajuntament de Tortosa per entregar les restes a la seua filla, Lídia Serrano.

DESARTICULADA UNA ORGANITZACIÓ CRIMINAL A LES TERRES DE L’EBRE

La Guàrdia Civil desarticula una organització criminal dedicada al tràfic de drogues a les Terres de l’Ebre. En un operatiu, dimarts, amb registres i escorcolls a domicilis de quatre poblacions del Baix Ebre i el Montsià, es van detenir nou persones i es van intervenir 4.000 pastilles d’èxtasis, 654 grams de metamfetamina, 742 grams de cocaïna, 410 grams d’haixix i 4,3 quilos de marihuana. També una arma de fogueig i 14.500 euros en efectiu. Dos han ingressat a presó.

MARC MARCH NOU SECRETARI GENERAL DE COMISSIONS OBRERES A LES TERRES DE L’EBRE

Marc March substitueix com a secretari general de Comissions Obreres a les Terres de l’Ebre Josep Casadó, que ha ocupat el càrrec durant els últims catorze anys. La quarta Conferència territorial del sindicat, amb la presència del secretari general de Catalunya ha donat el vistiplau al relleu. El nou líder sindical ebrenc s’ha compromès a treballar des del càrrec per aturar el problema "endèmic" que suposa la "pèrdua de capital humà" al territori.

ANELLATS NOUS POLLS DE COGONYA BLANCA NASCUTS A FLIX

Anellats nous polls de cigonya blanca nascuts enguany entorn la Reserva Natural de Sebes, a Flix. Enguany hi ha 14 parelles que han ocupat els nius o n’han construït algun de nou.

GERMAN INGLÉS SERÀ ENTRENADOR DEL TORTOSA A 2ª CATALANA

German Inglés serà el nou entrenador del Tortosa a Segona Catalana. Inglés, que durant les dos últimes temporades ha dirigit la Rapitenca, en dos etapes diferents, ha acabat sent l’escollit per la nova junta directiva que encapçala Mariano Curto.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.