El grup d’Acció Local Pesquer Mar de l’Ebre ja ha aprovat els 31 projectes que es podran beneficiar del milió d’euros en ajuts del Fons Europeu Marítim i de la Pesca. El seu gerent, Joan Alginet, ha destacat les dificultats per les que han hagut de travessar arran de l’aplicació del 155, que va fer endarrerir els tràmits burocràtics. Malgrat tot, es van presentar un total de 64 sol·licituds, 44 més que a l’última convocatòria del grup d’acció local.

Finalment, s’han seleccionat 24 projectes per 2018 i 8 per 2019, que rebran un màxim de 150.000 euros. Corresponen a empreses, confraries, autònoms o ajuntaments dels set municipis de costa de l’Ebre: Alcanar, la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, Amposta, Deltebre, l’Ampolla i l’Ametlla de Mar.

L’última paraula la tindrà ara el departament de Pesca i Afers Marítims. Mentrestant, el grup d’acció local farà el seguiment i avaluarà l’impacte econòmic d’aquests projectes.

Periodista.