QUIM TORRA, INVESTIT 131è PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

 

Quan passaven sis minuts de dos quarts de tres de la tarda, Quim Torra ha estat investit 131è president de la Generalitat de Catalunya. El quart candidat de Junts per Catalunya ha superat la investidura en segona volta gràcies als vots a favor del seu grup parlamentari i d’Esquerra Republicana i l’abstenció, decisiva, de la CUP. Torra ha admès que la situació és “temporal i excepcional” i ha reivindicat Carles Puigdemont com a president. Ha assegurat que serà lleial al mandat de l’1 d’octubre i que té l’objectiu de recuperar les institucions catalanes i construir una República de tots. Aixecarà ara el govern espanyol l’article 155?  

16A ASSEMBLEA DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE L’EBRE

 

La Plataforma en Defensa de l’Ebre demana durant la setzena assemblea anual la formació del govern català per comptar amb un interlocutor davant el nou Pacto Nacional del Agua. Els activistes alerten que no assegura els cabals ecològics. Concentren esforços a Europa i no preveuen grans mobilitzacions a curt termini. 

INA INESTABILITAT POLITICA NO AFECTA L’ECONOMIA

 

Creix la producció de les empreses ebrenques durant el segon semestre de 2017 a excepció del sector turístic. Ho constata l’Index de Clima Empresarial que elabora la Càtedra d’Economia local i regional de la URV. Els empresaris turístics atribueixen el descens a l’estacionalitat però també a la incertesa del turista espanyol davant l’actual situació política a Catalunya. .

 

3 MORTS EN ESTAVELLAR-SE UNA AVIONETA A FLIX

 

Tres morts dissabte en estavellar-se l’avioneta en la qual viatjaven al seu pas per Flix. Es treballa per conèixer la identitat de les víctimes, que anaven a dalt d’un aparell amb matrícula alemanya i que havia sortit hores abans d’un aeroport portugués.

 

EL FLIX JA ÉS EQUIP DE TERCERA CATALANA

 

Acompanyaran als de la Ribera d’Ebre el filial de la Rapitenca, mentre que l’Amposta B -que va perdre contra el Flix- s’ha tornat a quedar a les portes de l’ascens i haurà d’esperar els resultats de les categories superiors per saber si també és equip de tercera catalana.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.