PROVA PILOT PER ESPANTAR FLAMENCS I AUS DELS ARROSSARS

 

Arrossaires, regants i caçadors s’alien per impulsar una prova pilot a Poblenou del Delta per minimitzar els danys de flamencs i aus als arrossars. Cada any envaeixen els camps sembrats i provoquen pèrdues que poden superar la meitat de la collita. Enguany, es provarà un mètode alternatiu. Fins a mitjans de juny, personal extern espantarà les aus de matinada amb llums i coets, i evitant els trets a l’aire. 

SALVADÓ PODRIA CUARE EN MANS DE LLARENA

 

Lluís Salvadó podria ser investigat per rebel·lió pel jutge del Suprem Pablo Llarena. El jutjat d’instrucció numero 13 que l’investiga ha demanat al l’alt tribunal que es faci càrrec de la causa que inclou al polític rapitenc i a qui va ser número 2 de Junqueras, Josep Maria Jové. Tots són aforats al haver estat escollits diputats a les darreres eleccions al Parlament.  

UNA PLAÇA PER VISITAR ELS VESTIGIS DE LA CATEDRAL DE TORTOSA

 

Una plaça en alçada que inclou la museïtzació de les importants restes aparegudes al subsol. Es el projecte guanyador de la urbanització del nou espai de davant la catedral de Tortosa. Avui s’ha  donat a conèixer el nom del despatx d’arquitectes, els mateixos que ja van dissenyar la plaça de l’Absis, a molt poca distància, i altres equipaments de la ciutat.

 

70 ANYS D’ESCACS A AMPOSTA AMB LA CAMPIONA MUNDIAL

La campiona mundial i europea d’escacs, Anna Musychuk protagonitza el 70è aniversari del club d’escacs d’Amposta amb una jornada única a la plaça del Mercat. L’ucraniana es va enfrontar a desenes de jugadors en partides simultànies i va voler reivindicar la igualtat entre homes i dones en aquest esport.

 

EL MUSEU DE TORTOSA INCORPORA ANGLADA

 

El fons del Museu de Tortosa incorpora dos quadres del pintor Robert Anglada. L’autor, nascut a Barcelona però que va viure l’últim tram de la seua vida a Horta de Sant Joan, també va tindre relació amb Tortosa, on va exposar diverses de les seues obres, i on va morir a l’hospital de la Santa Creu de Jesús. Avui l’associació Amics de Robert Anglada ha oficialitzat aquesta cessió

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.