20 ANYS DELS MOSSOS A L’ASFALT

 

Es compleixen 20 anys de la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra. Controlar les infraccions a la carretera i canviar consciències al volant són dos dels objectius. De fet, en aquests vint anys, s’han denunciat gairebé 2 milions de conductors i s’ha aconseguit reduir la sinistralitat a la xarxa viària. Malgrat això, el primer tram de 2018 suma 54 morts a la carretera, un 30% més que en el mateix període l’any passat. Avui coneixerem com treballen a peu de carretera.

MOR EL CAPELLÀ DÀMASO RUIZ EN UN ACCIDENT A ALACANAR

 

Mor el mossèn i conegut seguidor de l’Espanyol, Dámaso Ruiz, com a resultat de l’accident de trànsit aquest dimarts al matí a l’N-340 al seu pas per Alcanar. El pare Dámaso, de 47 anys, havia estat ingressat a l’Hospital Joan XXIII encara amb vida però finalment no ha pogut superar les lesions.Havia estat rector en diferents parròquies de la Ribera d’Ebre i actualment era vicari a Benicarló. 

TORTOSA ES OSICIONA A FAVOR DE L’EUTANÀSIA

 

L’ajuntament de Tortosa dona suport a la despenalització de l’eutanàsia. El ple va votar a favor d’una moció presentada per Movem que recull les peticions de l’associació pel Dret a Morir Dignament. Això, el dia que el Congrés dels Diputats decidirà si admet una proposició de llei del Parlament català en aquest sentit.

 

UN MILER D’EBRENCS PATEIXEN SÍNDROMES DE SENSIBILITZACIÓ CENTRAL

 

Un miler d’ebrencs estan diagnosticats de síndromes de sensibilització central, com són la fibromiàlgia, la fatiga crònica i el síndrome químic múltiple.  A l’Hospital Verge de la Cinta hi ha una unitat d’expertesa que treballa en la investigació de la malaltia i associacions d’afectats posen llum amb la projecció d’un documental.

 

PAS ENDAVANT DE L’HANDBOL AMPOSTA A LA COPA CATALANA

 

Pas endavant de l’Handbol Amposta a Copa Catalana. Les ampostines van guanyar al vigent campió, el Vilamajor, i s’asseguren la presència a la segona fase. Per contra, l’Handbol Club Perelló va perdre a casa davant el Sant Quirze i es queda fora de la fase final.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.