Xerta serà escenari el dissabte 12 de maig d’un concert reivindicatiu per demanar la llibertat de Carme Forcadell i de tots els presos polítics. Les cites d’aquest tipus no paren d’acumular-se al calendari i els ciutadans estem constantment interpel·lats per acudir a manifestar-nos, a reivindicar gairebé de forma permanent, i malauradament no estem tenint cap efecte pràctic, per la qual cosa apareix llavors el cansament i la desil·lusió.

Aquesta cita però és especial i faríem bé d’acudir-hi tots els ebrencs, massivament, com més millor. Carme Forcadell, aquella xertolina que de jove va marxar a Barcelona i que vam redescobrir com a presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) als inicis del procés sobiranista, s’ho mereix tant o més que ningú.

El seu delicte ha estat ser una professora de català que ha cregut en la democràcia pura i ben entesa. Una persona que ha sacrificat el seu temps per buscar el millor per als altres, dedicant hores a organitzar-se socialment, de forma perfecta i envejable, sent únicament una militant de base d’un partit polític, fins que va agafar notorietat en convertir-se en presidenta del Parlament de Catalunya.

La manipulació massiva que està pervertint la democràcia i l’Estat de Dret espanyol han aconseguit fer creure massa gent que les resolucions del parlament eren base suficient per portar, ni més ni menys que la presidenta del Parlament més antic d’Europa, a la presó preventiva, de la mà d’un jutge “que té un problema”, en paraules del ministre de Justícia espanyol. Certament té un problema el jutge del cas ‘La Manada’, i té un problema el jutge Llarena. I aquest és que són indignes representants de la justícia que haurien de representar.

El dia 12, donem suport a la família de Carme Forcadell, al seu marit, als seus germans, i a tot el poble de Xerta, també seu habitual de l’ANC territorial. Hi acudirà molta gent i els principals caps polítics i socials, més fins i tot que en el concert reivindicatiu d’Oriol Jonqueres a Miravet. El concert serà de les 18 a les 20.30 h., deixant temps per a qui després vulgui anar a la nova assemblea de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, aquella que ens va ensenyar a lluitar pacíficament i a la que Carme Forcadell tants cops ha aplaudit i agraït la seva tasca.

Serveis informatius Ebredigital.cat