A ningú se li escapa que ja fa anys que el consum dels mitjans digitals ha desplaçat al de la premsa escrita. La rapidesa en què els lectors volem estar informats –sobretot a través dels nostres mòbils- obliga als professionals de la comunicació a adaptar-se i a innovar constantment. La transformació digital ha afectat a tots els àmbits, i malgrat vivim en una època en què tots ens sentim informadors a través de les nostres xarxes socials, no hem d’oblidar que per garantir una societat lliure i plural és imprescindible protegir el dret a la informació dels ciutadans, una informació que ha de ser diversa, de qualitat i de proximitat, que pugui reflectir les múltiples opinions existents i generi un debat públic. Aquesta és la valuosa tasca del periodisme de les Terres de l’Ebre i que hem de posar en valor entre tots.

Com a representant del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, vull agrair a tot l’equip de l’Ebredigital.cat el vostre compromís amb el periodisme de proximitat, la professionalitat, la humilitat i el rigor en el tractament de la informació territorial. Heu sabut aprofitar els avantatges de la tecnologia digital per dinamitzar la vida política, social i cultural de les nostres comarques i escampar com una taca d’oli l’ADN ebrenc per totes les xarxes.

En un entorn però de canvis socials i tecnològics constants, amb un mercat competitiu i globalitzat és una necessitat actualitzar i posar al dia els mitjans de comunicació. No tinc cap dubte que el nou Ebredigital.cat seguirà treballant per estretir la relació amb els lectors i adaptar-se als actuals consumidors, que reclamem informacions molt concretes i a la carta. Tot això i molt més ho fareu amb la mateixa creativitat, emprenedoria, professionalitat i qualitat informativa que us caracteritza, amb l’objectiu final de continuar essent un mitjà del territori i per al territori, un referent i garant del dret a la informació de tota la gent ebrenca. Enhorabona i molts encerts.

Directora de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre.