Vivim una etapa decisiva pel nostre país i ho fem en un moment en què malauradament el context econòmic i social exigeix intensificar les polítiques d’atenció a les persones, en especial de les que més pateixen. És per això que des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies orientem la nostra tasca cap a una atenció integral, posant la persona al centre de les nostres actuacions. En aquest sentit, vam prendre la determinació d’unir dos àmbits competencials, el de la feina i el dels afers socials, perquè pensem que el treball digne és la millor política social que podem fer. Un camí que en poc temps ha demostrat ser un gran encert.

És per això que hem incrementat els recursos per a polítiques actives d’ocupació i hem posat en marxa altres iniciatives per enfortir el nostre mercat de treball. Però sobretot, hem instaurat un nou dret social per reduir les desigualtats: la Renda Garantida de Ciutadania. Una eina que fa pocs mesos que ha arrencat i que té com a objectiu lluitar contra les desigualtats promovent l’apoderament de les persones que la reben. Una fita ha estat possible gràcies a l’acord, al diàleg i a la generositat de tots els actors implicats.

Estic convençuda que aquest portal esdevindrà una eina excel•lent per a conèixer l’actualitat ebrenca, en especial la vinculada als àmbits que tracta el nostre Departament, aspectes tan sensibles com els serveis socials, l’ocupació, les persones amb dependència, la gent gran, els infants, la joventut, etc. Polítiques que en el seu conjunt ens fan avançar cap al país que volem, cap a una Catalunya socialment justa.

Us felicito per aquest nou Ebredigital.cat que de ben segur seguirà sent un referent del periodisme de proximitat i un altaveu al món de tot allò que afecta les nostres comarques. Enhorabona!

Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat a les Terres de l’Ebre.