Fins a un centenar de treballs audiovisuals sobre turisme, paisatge i viatges es han estat escollits finalistes a la secció oficial en el segon certamen del Festival Terres Catalunya-Eco & Travel film festival, seleccionats d’entre el total de 248 inscripcions realitzades des de 18 països diferents com Portugal, Alemanya, Bèlgica, Croàcia, Xile, Brasil o Irán, entre altres. Els finalistes competiran entre dues modalitats: Comunicació Turística i Documentals.

El certament enguany tindrà lloc del 2 al 5 de maig i les projeccions tindran lloc al Teatre Auditori Felip Pedrell. En aquesta edició però s’hi ha afegit una nova ubicació, el Mercat Municipal on es veuran projectaran alguns dels treballs més atractius el dijous 3 de maig, que s’acompanyarà de tapes per parts dels paradistes. També el dia abans de l’inici del festival, l’1 de maig, es farà a la sala petita del Teatre Auditori Felip Pedrell una l’estrena en primícia d’una projecció fora de competició del capítol de la sèrie Big Screen Splendors dedicat a Nova Zelanda. L’entrada és lliure, però caldrà realitzar una inscripció prèvia a la web terres.info . Un cop més, dintre de la programació també s’inclou una projecció adreçada als alumnes de secundaria a Tortosa.

A gairebé un mes vista del concurs, també s’ha donat a conèixer el cartell que mostra a través d’una doble exposició que forma la simbiosi entre una olivera mil·lenària, com a símbol del territori, amb les pel·lícules de temàtica turística.

Per la seva banda, la directora dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement, Mercè Miralles, ha expressat el suport del Govern a aquesta iniciativa, que neix de l’àmbit privat, i que és un projecte que va més enllà de Tortosa i les Terres de l’Ebre. “És un projecte de país perquè és l’únic festival de cinema turístic que es fa a l’Estat espanyol”, ha manifestat. Miralles també ha explicat que el certamen s’inclou com una de les accions incloses en l’Any del Turisme Cultural que es commemora aquest 2018.

Periodista.