Cara i creu per als sèniors del Centre d’Esports Tortosa en aquesta jornada. Mentre el masculí s’imposava per 29 a 24 al Vilamajor B i s’apropa a l’objectiu d’ascendir de categoria, el femení caia derrotat a la pista de la Salle Montcada per 26 a 23 i veu com se li complica la possibilitat d’optar a disputar el TOP4 d’ascens.

El sènior masculí del Centre d’Esports Tortosa va fer un nou pas endavant en les seues aspiracions per assolir l’ascens de categoria a segona catalana, després d’imposar-se al Vilamajor B per 29 a 24. Ara són dos victòries a falta de cinc jornades, les que els separen d’aconseguir l’objectiu marcat aquesta temporada.

La bona defensa tortosina es va imposar durant uns primers trenta minuts en els quals sempres van anar per davant al marcador i només van encaixar onze gols. Els contracops dels del Baix Ebre els permetien marxar al descans amb una renda de sis gols per damunt al marcador amb el 17 a 11.

A la represa, la tònica del partit es mantenia favorable als interessos dels de la capital del Baix Ebre, un fet que els permetia incrementar les diferències fins al 29 a 20. Amb el partit decidit, la petita relaxació que van acusar els locals permetia que retallessin les diferències els visitants establint el resultat definitiu amb el 29 a 24.

El proper cap de setmana es pot produir l’ascens cas que el Handbol Ribes no guanye al Handbol Cardedeu, tercer de la categoria, i això es combine amb la victòria dels tortosins a la pista del Molins de Rei B.

La classificació:

Quan resten cinc jornades per acabar la lliga regular és líder l’Escola Pia amb 36 punts, seguit del Centre d’Esports Tortosa, amb 35 i el Cardedeu, tercer en 30, ocupant les places d’ascens directe. Els segueixen a la classificació ocupant les places de fases per promocionar per ascendir el Ribes, Sant Just, Vilanova i el Vendrell. Per baix les places de descens directe són per al Vallag, el Pardinyes Groc, l’Ascó i l’Alcarràs, que ja ha descendit fa vàries jornades.

Segona derrota del femení

D’altra banda a la primera divisió femenina, el sènior femení del Centre d’Esports Tortosa va caure derrotat a la pista de la Salle Montcada i fa un pas enrere en les aspiracions de poder disputar a final de temporada el TOP4 per ascendir a Lliga Catalana.

El duel va ser parell i incert fins al darrer sospir però la major efectivitat local els va servir per decantar el marcador amb el 26 a 23 final.

Després d’aquesta derrota, la segona de la temporada, les tortosines queden penúltimes del grup, tot i que amb un partit pendent de recuperar, a quatre punts del capdamunt de la taula.

La setmana vinent rebran la visita de la Unió Esportiva Sarrià, equip que resta emparellat a punts amb el líder Sant Vicenç B, en un partit a cara o creu on no poden fallar per seguir mantenint opcions.

La classificació:

És líder el Sant Vicenç B amb 6 punts, empatat amb la Unió Esportiva Sarrià, proper rival de les tortosines. Les segueixen el Sants i la Salle Montcada amb 4, mentre que el Centre d’Esports Tortosa és cinquè classificat amb 2 punts. Tanca la taula el Handbol Martorell, encara sense puntuar.