El llagut “Lo Sirgador” recupera, homenatja i actualitza la navegació de segles per l’Ebre al pas per la Franja i les nostres terres. “Lo Sirgador” té una eslora de 15 metres, una mànega de 3,80 metres, un puntal de construcció d’1,40 metres i podrà navegar amb un calat de 0,50 metres de profunditat. Té capacitat per ptransportar fins a 53 passatgers. Els llaguts tornen a navegar per l’Ebre.
Amb el llagut “Lo sirgador” tornen els llaguts a l’Ebre per oferir un servei turístic de primer ordre amb base a Tortosa, des d’on fa una ruta regular d’una hora per gaudir de la façana fluvial i històrica de la ciutat, així com de l’espectacular bosc de ribera als voltants de l’illa de la Xiquina. 
Lo Sirgador ofereix en aquest cas un servei de bus per poder anar de Tortosa a Miravet o per tornar-hi, segons el cas. També s’està treballant per crear tot un seguit de connexions i paquets, que combinin un trajecte del Llagut amb Via Verda (a Xerta o a Aldover), Lloguer de Bicicletes, Restauració de luxe, Visites al patrimoni de Tortosa, Miravet i Benifallet; o als diferents centres d’interpretació de La Batalla de l’Ebre,el Modernisme català dels cellers, nits d’allotjament per fer el cap de setmana, experiències d’enologia, o simplement navegar, per un Riu ric de flora i fauna, un Riu Ebre ple de vida.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.