La ruta Hemingway és una experiència que no et pots perdre a les Terres de l’Ebre perquè et trasllada a un passat encara viu, a la Tortosa de finals dels anys 30 i et mostra el batec social, polític i comercial d’aquella època.
La visita comença al refugi antiaeri número 4 on molta gent s’hi amagava després que se’ls avisés d’uns atacs aeris imminents des de la zona del Coll de l’Alba, on hi havia instal·lada una caseta de ràdio. D’allí es veia com passaven els avions procedents de Mallorca i s’avisava per ràdio a l’ajuntament de Tortosa, els quals feien sonar la sirena.
La ruta segueix pels carrers vora l’Ebre, explicant com Ernest Hemingway va estar 15 dies per la zona d’una Tortosa de 1938, devastada pels bombardejos aeris de la Guerra Civil, cobrint l’ofensiva de Aragó, ofensiva molt important pel nombre bombardejos aeris de l’aviació italiana i que culminà el dia 15 d’abril de 1938, el divendres negre o de sang, tal com el varen anomenar molts de tortosins i tortosines.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.