L’edició d’enguany, i ja en van 34, arrenca aquest dijous amb un acte que es podrà seguir al Canal Terres de l’Ebre i també al canal La Xarxa Televisions (159 de Movistar+) en un programa realitzat per EL9TV i La Xarxa. A partir de les 22h, des del Teatre L’Atlàntida de Vic el periodista Txus Medina, actualment al capdavant d’EL9TV, seguirà la inauguració, que tindrà com a plat fort l’actuació del Quartet Mèlt, guanyador de la 3a edició del concurs ‘Oh Happy day’ deTV3. 

Aquest jove grup vocal interpretarà cançons tradicionals catalanes, com ‘Muntanyes del Canigó’ i ‘Baixant de la font del gat’, i d’altres que formen part del seu repertori. Abans, però, podrem sentir com sonen corals de Montenegro, Rússia, el Brasil, Eslovènia iIrlanda del Nord. 

Fins diumenge, està previst que passin pel festival un miler de participants de 30 grups corals i de dansa. Aquesta edició està dedicada al músic i pedagog Àngel Colomer, que en va ser el director artístic des de la seva fundació el 1983 i fins que va morir, el 2001.