“És una oportunitat que els rapitencs i rapitenques tenim per poder definir un dels llocs singulars i estratègics del nostre municipi”. Així defineix l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, la consulta ciutadana que el municipi ha iniciat aquest dilluns per decidir el futur dels locals dels baixos del parc de Garbí, a primera línia de mar. Els 11.109 ciutadans cridats a les urnes –els empadronats durant els últims 3 anys majors de 16 anys- poden votar a l’ajuntament, la biblioteca i l’oficina de turisme i tenen tres opcions: activitats d’oci nocturn, activitats diürnes o un ús mixt. Els rapitencs estan votant esgraonadament i molts dels primers en dir la seua no amaguen el sentit del vot i aposten per un ús mixt dels locals que s’hi implantin.

Les urnes s’obriran, en sessió pública, el proper dimarts 17 de maig a la una del migdia i el resultat es publicarà al web municipal. Segons les bases de la consulta, per tal de donar eficàcia al resultat obtingut s’estableix que la participació efectiva en la consulta és del 25% del cens. “A partir de tenir l’opinió dels rapitencs i les rapitenques posarem fil a l’agulla en elaborar els plecs de clàusules necessaris per treure a licitació els diferents locals del parc de Garbí”, remarca l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, recordant, però, que “hem de tindre en compte que els plecs reflectiran la voluntat del poble però són els empresaris qui finalment concursaran i participaran en aquest concurs públic”.

Emmarcada en la nova llei catalana de consultes, la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona ha requerit informació sobre la votació, segons ha confirmat Caparrós.

Oberta l’any 1997, la zona lúdica i d’oci nocturn coneguda com el Garbeach va tancar portes l’estiu del 2013, després que molts dels locals anessin abaixant la persiana i l’espai perdés pistonada i les baralles anessin en augment.

https://www.youtube.com/watch?v=x-p61Luc53M

Autor:

Periodista.