“Des de l’Ajuntament d’Alcanar lamentem els fets de dissabte i volem deixar ben clar que es desmarquen totalment del concepte i organització de la Holi Party: una festa familiar, de benvinguda a la primavera, com s’havia fet l’any anterior, i que era una festa amiga i que no tenia res a veure en el que va esdevenir en paral·lel i a l’exterior de la festa, on no es subministrava alcohol”, ha assegurat el regidor de Salut, Medi Ambient i Esport, Jordi Bort.
El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) nega atencions per comes etílics, però sí que va realitzar tres assistències per intoxicació etílica i un trasllat d’una noia diabètica per una pujada de sucre. En aquesta línia, el govern d’Alcanar lamenta també les molèsties ocasionades als veïns. “La festa estava totalment controlada i al moment en que l’organització mateixa va veure que la festa es descontrolava i que no era allò que ells havien treballat moltíssimes hores per organitzar, va comunicar-ho ràpidament a l’Ajuntament i, juntament amb l’entitat i les forces de seguretat, van actuar en conseqüència, que va ser aturar la festa perquè allò no era el que s’estava organitzant per a la Holi Party”, afegeix Bort, que dóna suport a l’entitat organitzadora, Músik’al Brancal, que “el dia abans va organitzar la ruta de la música i els versos, que va ser un èxit”.
En el marc del debat generat a les xarxes socials arran dels fets, que posen en el punt de mira també les darreres festes Holi que s’han celebrat a altres municipis ebrencs, Músik’al Brancal ha explicat que durant el transcurs “hem hagut de prendre una molt difícil decisió i anul·lar-la degut a que s’ha convertit amb una festa que no ens representa, amb la qual no hi estem d’acord i no ens hi sentim identificats”. L’entitat recorda que representa una associació sense ànim de lucre creada amb la finalitat de dinamitzar cultural i socialment Alcanar.