L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “la voluntat de l’equip de govern és la d’impulsar aquelles actuacions que poden generar un valor afegit al municipi i que fomenten la projecció turística de manera que es dinamitzi l’economia de Deltebre”. En aquest sentit, l’alcalde ha valorat positivament l’impacte econòmic que l’esdeveniment ha tingut sobre la majoria dels hotels i restaurants del municipi. El regidor de Promoció Esportiva, Robert Bertomeu, ha manifestat que “durant aquest cap de setmana, Deltebre ha estat la capital i el referent del triatló a tota Catalunya”. De fet, aquest és el primer triatló que es realitza enguany a Catalunya. Al mateix temps, el regidor ha volgut “donar les gràcies a tots els col·laboradors i voluntaris que durant tot el cap de setmana s’han implicat en l’organització de l’esdeveniment”.

En relació amb l’any anterior, aquesta prova ha costat al voltant 8.000€ menys als ciutadans i ciutadanes de Deltebre atesa la gestió d’estalvi de l’actual govern municipal. Alhora, entre d’altres elements i costos, si bé abans es realitzava una paella popular per a tots els atletes, ara s’ha optat per eliminar aquesta paella de manera que els esportistes puguin anar dinar els diferents restaurants del municipi, amb la repercussió positiva que aquest fet comporta per als mateixos. Els 650 atletes participants s’han dividit en les quatre diferents proves que s’han realitzat: l’olímpica, l’sprint, la half i la short. Aquest quatre proves és van realitzar entre dissabte la tarda i diumenge al matí i han permès la participació d’atletes de tots els nivells gràcies a les condicions geogràfiques, topogràfiques i meteorològiques.

Els resultats La prova Half masculina, la més dura de les disputades, va estar clarament dominada per Jordi Matos, amb més de 17 minuts d’avantatge sobre el segon classificat, Jordi Torrejón, i més de 19 sobre Santi Sánchez, tercer. Pel que fa les fèmines, Gina Brull es va proclamar campiona amb una avantatge d’11 minuts sobre la segona classificada, Alicia Sánchez, i 24 minuts de Raquel Giménez, la tercera. Pel que fa la short, el primer classificat va ser Xavi Queral amb un temps total de 2 hores i 18 minuts, seguit de Joaquin González, que ho va fer amb 2 hores 20 minuts 16 segons, i Daniel Lucena, amb un temps de 2 hores 16 minuts 26 segons. La classificació femenina en aquest prova la va encapçalar Eva González amb 2 hores 50 minuts i 3 segons, seguida per Sandra Lilian amb 2 hores 50 minuts i 17 segons i Kira Ruiz amb 2 hores 54 minuts. Pel que fa la participació local en l’edició d’enguany ha arribat als 13 atletes, amb tres equips i 4 atletes individuals. Si voleu conèixer els resultats i classificació podeu visitar la pàgina web www.trilimit.com.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.