Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Esclat

 Societat

[ACTUALITZACIÓ 30/07 - 13h] Avui a les 12.56 hores, els Bombers de la Generalitat han determinat que el foc de vegetació forestal de Tivenys estava extingit.  Durant el matí, un helicòpter bombarder i un vehicle terrestre dels Bombers amb personal del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) han fet la revisió del perímetre afectat i han pogut determinar que no hi havia punts calents ni fumaroles.
 
 
 
 
 Incendi_tivenys_helicopter_Bombers.jpg
 Helicòpter de comandament dissabte 28 a l'incendi forestal de Tivenys / Bombers
 
[ACTUALITZACIÓ 29/07 - 18.00h] Aquest dissabte a les 17.30 hores, els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi forestal que es va iniciar abans-d’ahir a Tivenys.
 
L’incendi, que els Bombers havien estabilitzat dijous al voltant de les 15 hores de la tarda, ha evolucionat favorablement durant el dia. Les dotacions dels Bombers hi seguiran treballant amb 14 vehicles terrestres i un helicòpter bombarder fins a última hora del dia per tal d’assegurar el perímetre de la zona cremada. Treballaran amb eines manuals combinades amb descàrregues puntuals del mitjà aeri en indrets concrets. Si l’incendi continua estable, es retiraran els efectius dels Bombers durant la nit i demà a primera hora es continuarà la vigilància a la zona afectada.
  
Segons informacions actualitzades dels Agents Rurals, l’àrea afectada és de 109,32 hectàrees, de les quals 83,55 són de matollar, 6 d’arbrat, 4,81 de pastures i 14,97 de terrenys erms. Tota la zona afectada per aquest incendi es troba dins L'Espai d'Interès Natural (EIN) de la Serra de Cardó.
 

Imatges de l'incendi forestal de Tivenys (Baix Ebre) corresponents al dia 28 de juliol de 2017, dia en que es va declarar per estabilitzat.  Imatges editades i enregistrades per l'EEI (Equip d'Enregistrament d'Imatges dels Bombers)

[ACTUALITZACIÓ 29/07 - 11.00h] L'incendi està estabilitzat, tot i que encara no controlat. Les hectàrees s'han reduit a 107. Carretera TV-3021 a Rasquera ja normalitzada segons el Servei Català de Transit. De moment a la zona i continuen treballant 10 mitjans terrestres i dos d'aeris. 

[ACTUALITZACIÓ 28/07 - 18.00h] L'incendi està estabilitzat, tot i que encara no controlat. Les hectàrees s'han reduit a 110. Hi continuen treballant una setantena de dotacions. D’aquestes, 51 són terrestres i 20 són aèries (4 helicòpters amb bamby-bucket, 4 helicòpters bombarders, 3 helicòpters de comandament i 6 avions de vigilància i atac, 2 hidroavions FOCA i 1 helicòpter KAMOV) .
 
Segons l’últim balanç d’Agents Rurals, s’han cremat 107 hectàrees, però s’estima que la xifra pugui ser a hores d’ara superior a les 150. No s’ha hagut d’evacuar cap habitatge però s’ha tallat la carretera TV-3021 de Rasquera. S’investiguen les causes del foc i però els primers indicis descarten que hagi pogut ser provocat.
 
 
[ACTUALITZACIÓ 28/07 - 13.00h] Durant aquest divendres a l'incendi hi treballen 17 dotacions aèries i 50 de terrestres. De moment ja ha cremat 130 hectàrees. El flanc esquerre està estabilitzat mentre que el flanc dret continua fora de control. Les tasques dels bombers passen ara per dirigir el foc i no deixar que es propagui per altres zones. L'accés al foc continua sent molt díficil. 
 
[ACTUALITZACIÓ 28/07 - 10.00h] Els bombers reprenen les tasques de l'incendi de Tivenys que ja ha cremat 80 hectàrees de zona boscosa. Els pastors de cabra hispànica mostren la seva preocupació per l'evulució del foc. Tan com el flanc dret com el flanc esquerre han avançat de manera progressiva i han arribat a cremar ja el barranc de les Calobres i pel Mas de Manolo. Aquest matí s'aniran incorporant les dotacions aèries. Els Bombers de la Generalitat, helitransportats ahir en rebre l’avís de l’incendi, han estat treballant durant les darreres hores amb eines manuals per tal d’intentar estabilitzar aquest foc que crema des d’ahir a la tarda a la zona de la Punta del Capelló a Tivenys.
 
 
[ACTUALITZACIÓ 27/27 - 22.00h] El suport aeri, dut a terme per 17 mitjans (6 Avions de Vigilància i Atac, 8 helicòpters bombarders i 3 helicòpters de comandament) s’han anat retirant progressivament amb l’arribada de l’ocàs. D’acord amb les darreres dades facilitades pel cos d’Agents Rurals, el foc hauria cremat una superfície de 20 hectàrees de vegetació forestal.
 
Els Bombers de la Generalitat, que han hagut de ser helitransportats fins a la zona de l’incendi, estan fent tasques per intentar estabilitzar amb eines manuals el flanc dret i evitar que arribi a la Creu de Santos. Pel que fa al flanc esquerre, que és el que ara mateix es troba més actiu, els Bombers prioritzaran les tasques perquè no s’obri i compliqui l’extinció durant les properes hores.
 
Segons informa l’SCT, està tallada la carretera TV-3021 a Rasquera fins el Balneari de Cardó, entre els quilòmetres 0 i 9. Aquest tall és per garantir la seguretat del pas dels vehicles que intervenen en les tasques d’extinció i coordinació de l’incendi.
 
A més dels Bombers de la Generalitat, al lloc l’incendi s’han desplaçat vuit dotacions i un mitjà aeri del cos d’Agents Rurals, dues unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal, tres dotacions dels Mossos d’Esquadra.

[27/07 - 18.30]

Una trentena de dotacions dels bombers treballen en l'extinció d'un incendi forestal que s'ha declarat aquest dijous entre Tivenys i Bítem, prop de la Serra de Cardó. La zona afectada es inaccessible per mitjans terrestres. 

L'incendi que s'ha declarat aquest tarda a la Serra de Cardó, entre Tivenys i Bítem, ja ha cremat 5ha de vegetació boscosa. Unes trenta dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen pels flancs esquerre i dret per evitar que el foc s'estengui cap a les valls. 

L'avís s'ha rebut a les 16.27h, al terme de Tivenys, en una zona coneguda com la Punta del Capelló. Ateses les condicions del terreny, és una zona abrupta de difícil accés, els efectius dels bombers estan sent heli-transportats.

WhatsApp Image 2017 07 27 at 19.59.44

Des d'un primer moment, la columna de fum que ha generat el foc és visible des de diferents punts de les Terres de l'Ebre, com la ciutat de Tortosa. Tot i el considerable nombre de dotacions mobilitzat, els serveis d'extinció es mostren prudents abans de valorar el possible abast del foc i esperen a veure com reacciona un cop se l'hagi començat a atacar de forma continuada amb aigua.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s