Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Societat

El nou focus de caragol maçana detectat a Miravet (Ribera d’Ebre), fora de l’àrea marcada, ha fet saltar les alarmes. Tot i que el sector arrossaire constata que fa uns tres anys ja va aparèixer un focus per la zona, les 150 postes i alguns exemplars adults trobats fa uns dies preocupen administració i productors perquè es pugui escampar, sense aturador, per la xarxa de reg -en detectar-se més amunt de l’assut de Xerta.

Des de Miravet, el Departament d’Agricultura ha reunit avui els representants de les diferents administracions afectades per revisar el protocol previst dins el Pla de lluita contra el caragol maçana i consensuar actuacions de forma coordinada per a contenir aquest nou focus detectat al riu.

Així, totes les administracions, amb la col·laboració dels regants, impulsaran una barrera física aïllant entorn uns 200 metres al voltant del focus. L’objectiu és evitar que les postes puguin escampar-se. Alhora, s’intensificarà la vigilància i les prospeccions, així com la campanya de comunicació a la població.

El Departament d’Agricultura recorda que la competència en aquest tram del riu -Domini Públic Hidràulic- és de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) però que col·labora amb totes les administracions implicades per actuar amb la màxima efectivitat. 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s