Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Societat

El Parc Natural del Delta de l'Ebre ha editat el seu primer anuari ornitològic, una publicació on es recullen totes les observacions d'ocells que es van fer durant el 2014. En aquest projecte han participat 130 persones entre observadors, editors i fotògrafs i té com objectiu de posar en valor la varietat d’espècies d’ocells que hi ha al Delta.

Aquest anuari té dos vessants, segons apunta l’ornitòleg del Parc Natural del Delta de l’Ebre, David Bigas, “una és científica, on es fa un recull i se sintetitza tota la informació de les observacions, així com tot allò que es fa al Parc. També hi ha una vessant més lúdica com les noves observacions i espècies rares, que això és interessant per molts birdwatchers que visiten el Delta”. Entre les rareses de l'obra de 2014 hi destaca l'albirament del capsigrany bru i el bitxac siberià de la zona del Mar Caspi. També l'any passat es va veure, per primera vegada el delta de l'Ebre, la cotxa diademada i el repicatalons petit, dues rareses que seran incloses en les curiositats de l'edició 2015 de l'anuari que estarà llest en mig any.

En l’aspecte estrictament científic, s’han donat a conèixer els censos d’aus que anualment realitzen els tècnics del Parc Natural que serveix de guia per als aficionats i professionals. En aquest sentit, els ornitòlegs han destacat que més del 80% de les observacions d’ocells de Catalunya es realitzen al Delta.

De moment només estarà disponible a la xarxa, ja que no es disposa de finançament per editar-lo en paper. Amb tot, El director del Parc Natural del Delta de l'Ebre, Francesc Vidal,  ha destacat que la col·laboració dels birdwatchers ajuda a accedir a unes dades complicades de tenir per la via científica. "Es recullen totes les dades professionals i també dels aficionats. És un treball molt rigorós i s'ha fet una feina molt exhaustiva i completa", ha apuntat Vidal.

L'anuari s'ha centrat en els albiraments de la zona del Delta, situant de referència limítrof l'antiga carretera nacional per l'interior i els ports de les Cases d'Alcanar i l'Ametlla de Mar. També s'han recollit les observacions a tretze milles mar endins en aquest espai. 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s