Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Societat

'Any de traspàs, any de poca collita'. La dita popular es confirma i aquesta no ha estat una bona campanya per al sector apícola del Perelló. L'empresa productora de mel més important de les Terres de l'Ebre, Mel Múria, ja parla d'entre un 30-40% menys de producció respecte 'un any normal'.

Rafel Múria, propietari de Mel Múria, assegura que la disminució de la producció té a veure directament amb el canvi climàtic. Les temperatures anormalment altes de l'hivern passat va provocar una floració irregular del romer. Una planta on Mel Múria diposita el 50% de la seva producció.

'El canvi climàtic ja està aquí'
El canvi de les condicions climàtiques, l'utilització de llavors trangèniques a l'agricultura i les espècies invasores estan provocant una disminució preocupant de la població d'abelles a tot el món. Uns efectes que es traslladen molt directament al sector de la mel de casa nostra. 'cada any perdem entre un 10% i un 20% de caixes d'abelles'

'Mantindrem la qualitat'
Gràcies als processos d'elaboració del producte, la qualitat de la mel no es veurà afectada. Una altra cosa serà l'increment en el preu. Diu Rafel Múria que 'per fer un quilo de mel, una abella ha de voltar 300.000 flors, ha de fer 8.000 quilòmetres. Tenint en compte això, encara prou barata va la mel'

'Mel d'importació de dubtosa qualitat'
El sector apícola demana als consumidors que es fixin molt amb les etiquetes dels productes procedent del treball de les abelles. 'S'ha de desconfiar de tots aquells que no porten el segell producte d'Espanya'. És l'única etiqueta que garanteix que l'origen de la mel és fruit del treball dels apicultors'. Demanen sobretot fixar-se molt amb els productes d'origen xinès. 'Són de molt dubtosa qualitat. Ens pensem que estem comprant mel de qualitat quan en realitat és xarop de panís'.

Unes declaracions de Rafel Múria al programa Ebre al dia de Canal Terres de l'Ebre.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s