Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Política

La Mancomunitat de la Taula del Sénia on participen pobles catalans i valencians, estarà presidida per un alcalde del Partit Popular. Ivan Sánchez, batlle de Sant Jordi, relleva a Alfons Montserrat, alcalde d’Alcanar per Esquerra Republicana. Tot i la situació política actual, Sánchez ha assegurat que la mancomunitat seguirà treballant en la mateixa línia, en favor de l’ocupació i de la defensa del patrimoni natural, com és el cas de les oliveres mil·lenàries.

Ivan Sánchez, del PP, agafa el testimoni d’Alfons Montserrat, d’Esquerra, amb una encaixada de mans. L’alcalde de Sant Jordi, municipi del Baix Maestrat, serà el president de la Mancomunitat de la taula del Sénia durant el 2018. Vol continuar la feina de l’alcalde d’Alcanar ara que l’entitat té un pressupost de més de 500 mil euros, un 350 per cent més que fa tres anys. Assegura que els colors polítics "no tenen influència" en aquesta unió de 27 pobles del País Valencià, Catalunya i l’Aragó. 

Pel proper any, la mancomunitat seguirà amb el projecte del camí de 60 quilometres entorn el riu Sénia i connectar-lo amb 7 pobles catalans i 7 valencians. Els programes d’ocupació i la promoció turística seran altres prioritats. En especial, en torn a les oliveres mil·lenàries. Per això, els 27 alcaldes han signat un acord per exigir que s’aturi l’espoli d’estos arbres monumentals

En aquest escrit enviat a les diferents administracions autonòmiques i estatals, també es demana que les oliveres mil·lenaris es declarin bé patrimonial i que la seva protecció estigui regulada amb una llei d’àmbit estatal.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s