Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Política

Les polítiques per eradicar la violència envers les dones van centrar dilluns dos dels punts de l’ordre del dia del ple ordinari de Tortosa. Les van proposar els grups de la CUP i de Movem, i mentre una va topar amb el vot negatiu del govern, l’altra va prosperar de manera unànime. El moment més tens del ple va arribar amb l’exposició de les dos mocions del PSC: els grups del PDeCAT, ERC i la CUP es van negar a debatre-les en desacord amb la postura dels socialistes catalans envers el 155.

 

El ple ordinari havia de debatre fins a set mocions dels grups municipals. Però dos van passar pràcticament sense confrontació dialèctica. Van ser les dos presentades pel grup del PSC, que just després d’exposar-ne el contingut va veure com es topava amb una breu i taxant frase dels portaveus de la CUP, ERC i el PDeCAT amb la qual, directament, es negaven a tractar-la.

D’aquesta manera, els dos grups del govern i el de la CUP van voler criticar que el PSC hagués abandonat el ple el mes passat, i que no s’hagués presentat a una altra sessió, en els dos casos coincidint amb el debat sobre l’aplicació de l’article 155 i per l’empresonament dels consellers i membres d’entitats sobiranistes.

El ple va aprovar per unanimitat la moció de Movem que impulsa accions per eliminar la violència envers les dones. En canvi, va rebutjar-ne una altra, en la mateixa línia, de la CUP.

 

Tags: Tortosa
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s