Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Política

L’ajuntament de Tortosa tindrà un pressupost de 35,2 milions d’euros per al 2018, quasi 70 si sumem totes les societats municipals, el que és un 0,82% superior als de 2017. Per l’alcalde, Ferran Bel, es confirma la tendència expansiva de les finances locals després d’anys austeritat.

Es congelen totes les taxes i es rebaixa un 1% la d’escombraries, que acumula una baixada del 13% en cinc anys. Tot i així, es preveu recaptar un 5 per cent més d’impostos directes gràcies a una gestió més eficient, segons l’alcalde.

Bel també ha subratllat una important reducció de les despeses financeres. El proper any s’estalviaran 1,8 milions d’euros menys en pagaments d’interessos bancaris. Amb tot, l’endeutament de l’ajuntament es situarà en mínims històrics segons Bel.

Una part d’aquests diners serviran per millorar el manteniment a la ciutat, una de les baules febles de l’actuació del govern municipal ha reconegut l’alcalde. En total les inversions sumen 4,5 milions d’euros, 1,6 dels quals provenen de recursos propis.

A banda de la finalització de la piscina, destaca el projecte d’urbanització de la plaça de la catedral, que s’allargarà fins 2019, o un pàrquing al barri de Ferreries, i altres millores al casc antic. En matèria social, creixen les aportacions a les entitats, es posa en marxa un nou projecte d’intervenció socioeducativa i un programa d’inserció laboral propi municipal. Una partida de 200 mil euros es reservarà per la segona edició dels pressupostos participatius.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s