Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Política

Ajuntament de Batea
El polèmic alcalde de Batea, Joaquim Paladella, va aprofitar l'útim ple municipal per qualificar de "venada" un informe fet —segons va dir— pels serveis tècnics de la Diputació de Tarragona, en el qual es demana a l'ajuntament per a cree una comissió especial amb l'objectiu d'acudir a una part del terme municipal i tornar a posar les fites del terme, ja que segons aquest mateix informe aquella zona muntanyosa correspondria al municipi veí de Gandesa, tradicionament enfrontat amb Batea.
L'alcalde, en el ple del passat 26 de juny, va informar la resta dels grups polítics d'aquesta situació, i va demanar la paralització del procediment argumentant que a l'haver estat l'ajuntament de Batea durant molt temps sense secretari municipal, no s'havien pogut defensar. També dir que aquest informe el considerava "de part", i l'atribuïda "als contactes polítics" de l'alcalde de Gandesa Carles Luz, també president del Consell Comarcal de la Terra Alta, i membre destacat del PDECat, el mateix partit que el president de la Diputació, Josep Poblet.
 
Sempre segons la versió de l'alcalde, un informe de semblants característiques estaria afectant el municipi de Bot, partit governat per una coalició vinculada al PSC, partit al que també va militar Joaquim Paladella quan va ser diputat (ara és alcalde al front dels independents de la UPTA). Val a dir però que el PSC també participa del govern de la Diputació de Tarragona. Cal afegit que tots els grups municipals de Batea van votar a favor de demanar la paralització del procés, però van preguntar-li a l'alcalde què s'havia fet des de 2014 ença, ja que l'expedient es va iniciar aquell any. Al respecte Paladella va dir poc més que "a mi l'alcalde de Gandesa personalment no m'ha dit res, però res".
 
La importància d'aquests terrenys en disputada podrien tindre a veure amb la presència de molins de vent, els quals paguen interessants impostos al municipi respectiu. Segons l'alcalde de Batea, Gandesa tindria poques opcions per recuperar allò que li atribueix el dictamen de la Diputació, ja que està en una zona més baixa de la carena de la muntanya, "per on baixa l'aigua cap avall", i perquè Gandesa basa el seu requeriment uns mapes de 1915 mentre que l'actual delimitació municipal prové de la década de 1950. "Si es tracta de buscar mapes antics Batea ho ocuparia tot", va espetar. Paladella també va observar que durant molts anys s'han mantingut pels per delimitacions del terme amb municipis de la franja, com "Calaceit i Nonasp, i encara ara no s'han resolt".
Tags: BateaPortada
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s