Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Política

La CUP Deltebre va presentar, el dilluns 19 de juny, al·legacions a les Ordenances de policia i bon govern, aprovades al ple municipal del 9 de maig de 2017, amb el vot a favor del PDECat, ERC, PP i CE-Socialistes i el vot en contra de la CUP.

Així, dimarts van portar a l’Ajuntament 45 modificacions i eliminacions d’articles, una modificació general a les dotze ordenances i una sol·licitud d’anulació de l’ordenança número 8, reguladora de la prevenció i control dels mosquits, especialment del mosquit tigre per substituir-la per una campanya de conscienciació. La regidora Dayana Santiago destaca que "aquestes ordenances han estat presentades unilateralment per l’equip de govern, sense consensuar-les prèviament amb l’oposició ni amb teixit associatiu del poble".

Es van presentar al ple dotze ordenances, un volum de 600 pàgines que difícilment es poden debatre en un ple així com la dificultat que representa per a la gent poder presentar al·legacions. "Aquesta manera de treballar peca de falta de transparència i evidencia la manca d’oposició que té l’equip de govern".

La CUP destaca que algunes ordenances han estat copiades d’altres poblacions, com per exemple l’ordenança 4, reguladora de la protecció, la tinença i la venda d’animals, que és com la de Barcelona, modificada però sense tenir en compte la realitat de Deltebre i de difícil encaix en alguns articles.

A més, es tracta d’unes ordenances sancionadores, que atribueixen a l’alcalde poder per executar les sancions, que prohibeixen sense donar alternatives i sense aportar campanyes de conscienciació prèvies a la sanció.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s