Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Política

L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha reduït el deute municipal fins al 88%. Així ho va donar a conèixer dilluns l’alcalde, Joan Piñol, durant el ple ordinari al consistori i segons va remarcar, la rebaixa l’han aconseguit gràcies a una tasca de racionalització de la despesa i encara la volen situar en nivells més baixos.

Durant el ple es va rendir compte de la liquidació del pressupost 2016 que segons el regidor d'Hisenda, Sixte Melchor (CiU), el tancament pressupostari de l'any anterior es va fer en positiu, amb 285.022 euros de romanent de tresoreria i amb una capacitat de finançament de 90.000 euros. També es va rendir compte del Pla pressupostari a mitjà termini 2018-2020. Segons ha explicat l'alcalde, Joan Piñol (CiU), es tracta d'una previsió d'allò que l'Ajuntament podria pressupostar en les anualitats 2018, 2019 i 2020, si bé, ha advertit, hi ha molts factors que poden fer variar les previsions.

El ple també va ratificar l'aprovació inicial del Pla Local de Joventut 2016-2019 de l’Ajuntament de Móra d’Ebre, un document que prioritza els programes Impulsem la Joventut i Casal Jove. Hi han votar a favor els 8 regidors del govern (CiU i PP) i els 5 de l'oposició s'han abstingut (ERC i PSC).

A més, es va aprovar, inicialment el Reglament de funcionament i utilització de les sales, equipaments i materials municipals. La diversitat d’equipaments i d’entitats usuàries són dos factors que han fet necessària la regulació en aquest àmbit per optimitzar l’ús dels espais municipals davant la creixent oferta d’activitats de les associacions municipals. Per aquest motiu es va designar una comissió de treball encarregada de redactar el text de l’avantprojecte de reglament. La portaveu d'ERC, Cinta Agné, va argumentar el vot en contra del seu grup perquè no ha participat en l'elaboració del reglament i perquè considera que l'aprovació o no de les sol·licituds no hauria de quedar únicament en mans de la Junta de Govern. L'alcalde, Joan Piñol (CiU), ha replicat que el Ple va cedir aquesta potestat a la Junta de Govern Local en el seu dia, que és l'òrgan que ha resoldre amb agilitat les sol·licituds. L'acord s'ha adoptat amb 8 vots a favor (CiU i PP), 3 en contra (ERC) i 2 abstesions (PSC).

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s