Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Política

El govern local del PDECAT a Deltebre va encarregar una auditoria per fiscalitzar l’acció durant els mandats anteriors i els resultats ja han arribat conclouen que 34 dels 42 expedients analitzats de serveis i obres públiques presenten anomalies.

Aquesta auditoria contenia diferents parts. Una d'econòmica i financera basada a fer un informe DueDiligence, per conèixer com es feien les contractacions d'obres i serveis. Per altra banda, una auditoria ètica per analitzar el respecte cap als processos de transparència. I finament l'anomenat informe forense ambiental per analitzar també aquest factor clau en la societat actual. 

“Hi ha una auditoria económica, un altra d’ètica, però també una auditoria de gestió i dels 42 expedients analitzats, n’hi ha 34 que presenten defectes” ha remarcat l’alcalde Lluis Soler. D’aquesta quarantena, un dels que té més sospites és el del subministrament d’aigua. Per aquest motiu, s’han traslladat als serveis jurídics per a què realitzin la seva corresponent anàlisi per decidir si cal emprendre accions i la seva conveniència per defensar els interessos municipals. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “el compromís de l’equip de govern amb la ciutadania era el de realitzar una auditoria que poses de manifest la situació de l’Ajuntament i la gestió realitzada durant els darrers anys i així s’està fent”. L’alcalde ha detallat que “a partir d’ara, hem de veure com gestionem tota aquesta informació per tal de beneficiar els interessos de la ciutadania del municipi”.

De moment, l’informe executiu ja està publicat a la plana web de l’Ajuntament de Deltebre per tal que la ciutadania pugui consultar les dades més rellevants d’aquest.

Amb aquesta auditoria a la mà, el consistori  encarregarà nous informes per establir quines actuacions s’han de dur a terme i en quina situació es troben. “Si són expedients que donen un perjudici a l’ajuntament i encara estan en curs haurem de prendre mesures. Si són  expedients que estan tancats i només hem de dur a terme una revisió d’ofici o si són expedients que estan tancat i no podem fer res o que el cost de fer algo és més alt que el de no fer res” ha detallat Soler.

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre també ha estat marcat per l’aprovació del projecte de finalització de les obres del nucli de Riumar. Aquestes, corresponents a la tercera i última fase, estan previstes que s’iniciïn el 2017 i que finalitzin durant l’any 2019 duent a terme una intervenció integral a tota la zona afectada que consistirà en renovar el ferm, substituir la xarxa d’aigua potable, canviar les canonades, construir una xarxa d’aigües pluvials (per evitar inundacions quan plou), millorar la zona de passeig i de vianants, col·locar nou mobiliari urbà, plantar arbres i dignificar les zones verdes.

Per altra banda, el plenari també ha aprovat un nou reglament per al Mercat Municipal, el qual s’adapta a la nova normativa i facilita la incorporació de nous paradistes al mercat i que també contempla els nous mercats complementaris de Jesús i Maria i Riumar, així com també un nou reglament per al cementeri municipal.

Finalment, cal destacar que la moció presentada per la CUP en relació a la moratòria dels Parc Eòlics es va quedar damunt la taula atès que va rebre 1 vot a favor de la CUP, 1 en contra del PP i 12 abstencions per part del Partit Demòcrata i Compromís d’Esquerres. Seguint la majoria del plenari, l’alcalde va decidir abstindres en aquest punt i no efectuar el vot de desempat.

 


 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s