Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Política

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, del PDeCAT, ha comunicat aquest dimarts al ple de l'Ajuntament que l'empresa a la qual es va encarregar fa pocs mesos una auditoria sobre l'estat de comptes de l'Ajuntament, ja l'ha entregat i estaria a disposició dels grups polítics i dels veïns.
De fet, l'ajuntament penjarà en les pròximes hores a la pàgina web del municipi "un resum executiu" d'aquesta. Segons les fonts municipals consultades en aquest resum apareixeran les principals conclusions d'un total de 42 expedients analitzats, la majoria dels quals van estar envoltats de polèmica; ja que llavors van ser motiu de denúncia pública per part de CiU quan era a l'oposició, mentre que el consistori era governat pel republicà Gervasi Aspa, i també per l'ara regidor José Emilio Bertomeu arran del pacte amb el PSC.
 
El resultat de l'auditoria, que ha arribat aquesta setmana a l'Ajuntament, ja el coneixen els membres del govern municipal, i també s'explicarà en un acte del PDeCAT convocat per dimecres la nit a l'hotel Rull de Deltebre. De moment, l'únic que hi ha transcendit és que la multinacional que es va adjudicar la seua realització, Crowe Horwart, analitza els 42 expedients, cas per cas, i trasllada al govern municipal una informació bàsica i fonamental per decidir si a partir d'allí es poden emprendre accions administratives, i en últim extrem, penals, per les responsabilitats que se'n poden derivar. Unes responsabilitats que tant podem afectar a càrrecs polítics com fins i tot a personal municipal.
 
Cal afegir que, l'encàrrec d'aquesta auditoria contenia diferents parts. Una d'econòmica i financera basada a fer un informe DueDiligence, per conèixer com es feien les contractacions d'obres i serveis. Per altra banda, una auditoria ètica per analitzar el respecte cap als processos de transparència. I finament l'anomenat informe forense ambiental per analitzar també aquest factor clau en la societat actual. Tot plegat era un compromís públic i electoral de l'actual alcalde de Lluís Soler, que finalment acaba complint la seua paraula en un tema delicat, extrem poc habitual en política municipal.
 
Tot i que de moment no hi ha transcendit quines són les conclusions i les afectacions principals que es deriven de l'auditoria, les fonts municipals consultades avancen que el govern ha demanat ara tres nous dictàmens jurídics per acabar decidint quines actuacions s'emprenen. S'espera però amb interès què diuen les conclusions de Crowe Horwart, ja que entre els 42 expedients analitzats hi ha temes tants sensibles com les obres d'enllumenat públic, les del subministrament d'aigua, o les fetes a l'escola Bressols i a Riumar; així com la compra de terrenys al molí dels Mirons per part de l'exalcalde Gervasi Aspa, ara regidor i portaveu d'ERC, però ja de retirada.
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s