Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Política

Maria del Mar Barberà, poraveu de la CUP-Ae durant la roda de premsa d'aquest dimecres / Cedida

La CUP-Ae demana que des del govern municipal s’aposte pel COPATE perquè gestione el futur contracte de la neteja, com a pas previ per fer una gestió directa i amb el porta a porta com a sistema.

Maria del Mar Barberà, portaveu de la CUP-Ae, ha explicat que "Tortosa és la pitjor ciutat de les Terres de l’Ebre", amb una taxa de recollida selectiva de només un 25%, és a dir, de les 13.900 tones que produeix el municipi, només 3.400 són correctament reciclades i 10.500 tones són de resta. En canvi, Amposta té un 48%, per un 58% de l’Ametlla o un 45% de les Terres de l’Ebre, "a la ciutat li costa molt diners per una nul·la planificació i gestió, conseqüència de la poca consciència mediambiental de l’alcalde i del seu partit". Segons la CUP, fins al 2016, cada tona de resta es pagava, a 19,5 euros, al 2017 seran 30€ i al 2020 seran 50€; sinó s’arriba a un 60% de matèria orgànica. "Si Tortosa reciclara com Amposta, al 2015 i 2016 ens hauríem estalviat 189.000€. I este 2017 pagarem 223.000 euros més per la mala gestió i sobretot, planificació de l’alcalde i el seu equip, diners amb els que es podrien haver pagat 50 places anuals totalment gratuïtes d’una llar d’infants. O si reciclarem com l’Ametlla, l’estalvi superaria els 300.000. Diners que no tenim per la falta de sensibilitat i planificació".

Per aquests motius, la CUE-Ae demana una aposta de territori perquè el COPATE siga qui gestione tant la neteja viària com la recollida de la brossa. "Fem aquesta petició en clau de territori, per enfortir el COPATE que és una eina que dóna servei a molts municipis que no tenen recursos perquè són petits, i en aquest cas, Tortosa ha de posar-se al servei del territori i fer de capital, liderant l’aposta pel COPATE" han detallat. Però afegeixqn que el COPATE disposa "d’uns tècnics especialistes per fiscalitzar millor l’empresa que faça el servei".

Els cuparies aputen que segons l’Agència de Residus de Catalunya és el sistema més eficaç i demanen a la resta de partits polítics, que es tracte el tema com un tema de ciutat.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s