Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Política

L'alcalde de Roquetes, Paco Gas, va estar al programa l'Ebre al Dia de Canal Terres de l'Ebre i va avançar que el pròxim mes de desembre donaran a conèixer el nou projecte que es posarà en marxa a les naus, on anys enrere s'ubicava l'empresa LEAR.

"El mes de desembre, si tot va bé, farem públic l'última possibilitat que tenim per posar en funcionament les naus"

Des que fa sis anys l'empresa LEAR finalitzés la seua activitat al municipi, les naus (ubicades a la carretera dels Reguers) han estat tancades; però l'ajuntament s'ha fet càrrec del seu manteniment. Des de llavors, el consistori ha treballat per poder-hi trobar compradors o empreses que s'hi poguessin ubicar, però no ha estat fins ara que estan més prop d'aconseguir-ho. Gas va avançar que "estem treballant en un projecte i segurament durant el mes de desembre, si tot va bé, farem públic l'última possibilitat que tenim per posar en funcionament les naus". A més, l'alcalde de Roquetes va destacar que aquest nou projecte generaria "bastants" llocs de treball i que aquest cop "encertarem" en el projecte.

"És el quart any que l'ajuntament de Roquetes no apuja cap tipus d'impost ni taxa"

L'ajuntament de Roquetes va tancar l'exercici del 2015 amb una liquidació positiva i un pagament a proveïdors a 19 dies. Gas va destacar que des del departament d'hisenda del consistori s'ha fet una feina "rigorosa" per complir els paràmetres que marca l'Estat espanyol, tot i que no hi estan d'acord, com l'estabilitat pressupostària, la despesa, l'endeutament i el pagament a proveïdors.

El 2017 "serà el quart any que l'ajuntament de Roquetes no apuja cap tipus d'impost ni taxa". L'alcalde també va apuntar que tenint en compte la situació econòmica actual i els impagaments del govern de l'Estat i la Generalitat "és difícil gestionar un pressupost de 6 milions d'euros quan hi ha hagut moments en què l'ajuntament ha gestionat pressupostos de 10 milions d'euros".

Una de les partides d'aquest pressupost està destinada a l'arranjament de camins rurals, concretament entre 50.000 i 60.000 euros, ja que el municipi compta amb una xarxa de 180 quilòmetres de camins, alguns d'ells ubicats en indrets de difícil accés. Les actuacions de millora es dediquen a la pavimentació i adequació d'aquests.

"Volem inaugurar el nou CAP el pròxim 14 d'abril"

Paco Gas va apuntar que voldrien inaugurar el nou Cap el pròxim 14 d'abril, una data assenyalada per al municipi. Respecte a aquesta instal·lació apunta que les obres han de finalitzar durant el mes de desembre o principis de gener. Llavors el departament de salut només haurà d'equipar el nou centre i "posar-lo en funcionament", va apuntar Gas.

 

Observatori de l'Ebre

Les dificultats continuaran però va destacar que "crec en el compromís ferm de la Generalitat a través dels diferents departaments i els que formen part de l'observatori per continuar endavant".

La gestió en els darrers mesos ha passat de ser privada a pública, de fet Gas apunta que encara estan "en aquest moment de transició". Actualment, l'administració pública és la que està al capdavant de la direcció del patronat de l'observatori de l'Ebre."Una administració que no només és l'ajuntament de Roquetes i Tortosa o la diputació de Tarragona com administracions locals, sinó que formen part diversos departaments de la Generalitat i institucions de l'Estat espanyol com el CSIC i l'AEMET".

Amb el compromís de les institucions, Gas va apuntar que "el que cal és veure com s'adeqüen els recursos necessaris" que necessita l'Observatori per dur a terme més programes d'investigació, recerca i encàrrecs internacionals.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s