Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Esports

Els consells esportius de les Terres de l'Ebre organitzen per primer cop un campionat de futbol per patufets amb la particularitat que no es tindrà en compte cap resultat i es fixarà una única classificació de valors.

Aquest cap de setmana, arranca una nova competició pionera a Catalunya. Serà la lliga de futbol per a patufets que organitza l’agrupació territorial de Consells Esportius a les Terres de l’Ebre. Aquesta nova modalitat neix amb un objectiu clar: promoure els valors.

En total participaran tretze equips, nou del Baix Ebre ( Jesús i Maria, Jesús Catalònia, Delta de l'Ebre, Perelló, Tortosa, Aldeana, Teresianes, Camarles i Ebre Escola), tres del Montsià (Alcanar, La Sénia i Sant Jaume) i un de Ribera d'Ebre (Flix).

La normativa, adaptada a la curta edat dels participants, de quatre, cinc i sis anys, preveu en un camp actual de futbol-7 fer dos camps de 40 metres de llarg per 20 metres d'ample, amb porteries portàtils de mides més reduïdes a les actuals de 2,44 per 1,52 metres. Cada equip podrà tenir quatre jugadors de camp i el porter, jugaran quatre de temps de deu minuts i els canvis seran lliures.

No es tindran en compte els resultats ni es faran les tradicionals classificacions per gols marcats o encaixats. Els partits, que  seran dirigits per tutors de joc, puntuaran aspectes com si els entrenadors han fet escalfament adequadament abans de començar el partit, donant ànims al seu equip i mostrant actituds de respecte i d’esportivitat durant el partit; es valorarà si els jugadors han animat esportivament i si han saludat a l’equip adversari, si es mostren relaxats i alegres i aplaudeixen les bones jugades; també es tindrà en compte si en general s’han acceptat les decisions del tutor de joc i han cooperat en la seva tasca; inclús es poden donar  punts extra si es mostra una targeta verda, sinònim d’haver fet una acció puntual destacada en el terreny dels valors, que podria venir fins i tot per la pròpia actitud del públic.

Amb la novetat del campionat, emmarcat dins dels jocs esportius escolars de Catalunya, cal afegir aquesta singularitat de començar inculcant  amb els més petits la promoció  del joc net i els comportaments cívics entres els joves i els infants, distingint amb reconeixements visibles les accions dels esportistes, però també dels seus equips i el seu propi entorn, en definitiva de tots els agents implicats en l'esport escolar.

En total  el campionat de futbol per patufets, nois i noies d’entre quatre i sis anys d’edat, s'ha previst que duri sis jornades en seus itinerants pel territori del 8 d'abril al 20 de maig començant aquest dissabte al camp municipal de Bítem des de les deu del matí fins la una del migdia.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s