Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Economia

Els darrers anys, les Terres de l’Ebre han vist com davallava el seu índex d’atur. Però la reducció de les xifres no es deu només a la millora progressiva de l’economia. També hi incideix la pèrdua de població activa, ja sigui per la migració dels joves, l’augment de població jubilada o la reducció de la demografia. Així ho constata un informe de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la Universitat Rovira i Virgili que s’ha presentat aquest matí.

Els darrers sis anys, a les Terres de l’Ebre, l’índex d’atur s’ha reduït un 17%. Les dades poden semblar positives. Però aquesta disminució no està vinculada només a l’ocupació i la millora de l’economia, sinó també a una estructura de població envellida i una emigració persistent de les noves generacions cap a ciutats més grans com Tarragona o Barcelona. La feblesa del teixit demogràfic i social del territori doncs limita el desenvolupament econòmic. Aquestes són algunes de les conclusions de l’informe Reducció de l’atur i migracions que ha elaborat la Càtedra d’Economia Local i Regional de la Universitat Rovira i Virgili. Segons l’estudi, davant d’aquesta situació els principals nuclis urbans del sud de Catalunya haurien de superar els localismes i treballar en plans estratègics de territori. A més, s’hauria de reflexionar sobre la inversió en polítiques formatives en origen per evitar l’emigració del jovent

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s