Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Economia

L’atur a les Terres de l’Ebre baixa un 7% en el darrer any, un descens lleugerament inferior al del global de Catalunya, que se situa en el 7,85%. Aquesta dada significa que entre el desembre del 2016 i el del 2017 les llistes de demanda d’ocupació a l’Ebre s’han reduït en 791 persones. Ara hi ha un total de 10.385 aturats al territori.

Els efectes de la crisi econòmica encara segueixen presents en el mercat laboral i les actuals condicions de feina, però les xifres, poc a poc, es comencen a maquillar. El descens interanual de l’atur a les Terres de l’Ebre és destacat, amb un 7% menys d’aturats que ara fa un any. Unes xifres lleugerament inferiors a les del global de Catalunya, on es marca un descens del 7,85%.

Ara hi ha 10.385 aturats a l’Ebre, 791 menys que fa un any. Però més enllà de les xifres, la principal problemàtica és la qualitat i la tipologia de la feina, ja que la majoria de nous contractes són temnporals.

El secretari general de la UGT Terres de l'Ebre, Valentí Marín, considera que per revertir la situació cal millorar el sector industrial i reforçar el turístic, donant més valor a la Reserva de la Biosfera. Una altra aposta, aniria lligada amb una presència més ferma de la URV al territori, creant nous estudis d'enginyeria i fent sinèrgies amb empreses del territori.

La reducció de l’atur s’ha registrat a les quatre comarques de l’Ebre. Hi ha 385 persones aturades menys al Baix Ebre; 298, al Montsià; 65, a la Ribera i 43, a la Terra Alta.

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s