Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Economia

 

L’impuls de la biomassa és un dels objectius i al mateix temps un dels aspectes pendents per millorar la gestió forestal a les Terres de l’Ebre. Amb un territori on la meitat del seu espai és forestal, la potencialitat és enorme però els esforços per fer-ne ús, encara escassa. L’any que ve es construiran sis calderes municipals de biomassa, amb la intenció d’anar augmentant la incidència en els pròxims anys.

El Departament d’Agricultura vol que la creació d’energia a partir de la biomassa comenci a ser una realitat després de molts anys d’expectatives incomplertes. Es considera una aposta estratègica per al foment de la gestió forestal sostenible amb destacats beneficis econòmics i de protecció de l’entorn natural. Però per portar-ho a la pràctica cal calderes, un element insuficient al territori.

Enguany ja hi ha previst crear sis calderes públiques noves a l’Ebre, amb la intenció que aprofitin la biomassa dels mateixos municipis o del seu entorn. És una dels anuncis que s’han fet en la presentació dels resultats de la gestió forestal sostenible coordinada l’any passat pel COPATE. Es van executar projectes per un valor de 830.000 euros, en 15 municipis del territori i es van crear l'equivalent a 21 llocs de treball de durada anual.

Per desenvolupar la indústria forestal local, una de les propostes de futur és intentar que les actuacions les desenvolupin cada cop més empreses petites del territori i no forànies de major tamany com ha estat passant fins ara.

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s