Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Economia

 

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), Francesc Gas, han signat un conveni de col·laboració per controlar el desenvolupament de la mosca negra al tram baix del riu Ebre. 

En concret, la Diputació aporta un total de 100.000 euros per contribuir a finançar els treballs de control d'aquest insecte, que consisteixen en realitzar prospeccions en diferents trams del riu Ebre per tal de conèixer la densitat de larves i determinar la necessitat dels tractaments i el moment oportú en què cal realitzar-los. Les accions de control també inclouen un seguiment de factors ambientals com ara el cabal del riu o la temperatura i qualitat de l'aigua. Un cop analitzats tots els factors necessaris, s'apliquen els tractaments amb larvicides als diferents trams del riu mitjançant un helicòpter. Finalment, es realitza una última prospecció per tal de verificar l'efectivitat dels tractaments.

La Diputació de Tarragona, conscient de la importància que les actuacions en matèria de salut pública tenen sobre el conjunt de la població, ofereix suport jurídic, tècnic i econòmic als ens locals i a les entitats sense ànim de lucre de la demarcació de Tarragona en matèria de protecció i promoció de la salut pública.

De la seva banda, el COPATE gestiona diverses línies d'actuació en matèria de salubritat pública. Entre les seves principals actuacions hi trobem el control integrat de plagues, especialment del mosquit, mosca negra i rosegadors en espais urbans, agraris i naturals.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s