Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Economia

L’única solució que hi veuen els habitants de Flix davant el tancament de La Fàbrica és acollir un nou emplaçament empresarial. L’arribada però de noves empreses a la població s’endarrereix, entre d’altres, a causa de la problemàtica amb els residus que actualment queden al recinte fabril. Sis dels tres punts de sòl estudiats encara estan contaminats.

 

La problemàtica dels residus fabrils a Flix continua sent una de les majors preocupacions de la població actualment. Aquest fet s’agreuja tenint en compte que els riberencs necessiten urgentment una empresa que vulgui emplaçar-se on es troba actualment la fàbrica. Davant els treballs inacabats de sanejament del riu, l’Ajuntament va plantejar la possibilitat que altres superfícies del sòl també estiguessin contaminades. Els últims estudis han confirmat la hipòtesi. Dels sis terrenys analitzats que no formen part del terreny de l’empresa, tres contenen encara residus.

Ho explica Francesc Barbero, alcalde accidental de Flix: “L’informe de l’Agència de Residus de Catalunya ha donat indicis de què existeix contaminació en tres dels sis punts estudiats. El que toca a partir d’ara és investigar amb més profunditat aquestes zones, fer una anàlisi de risc i conèixer si hi ha afectació sobre el medi o les persones. Un cop fet aquesta anàlisi s’haurà de determinar si s’ha de fer algun tipus d’actuació en aquests punts”.

L’Ajuntament de Flix considera resoldre aquest problema com una qüestió de primer ordre. De moment encara cap empresa té assignat el projecte de sanejament a nivell de sòl. Pel que fa a l’aigua estan a l’espera d’un calendari de reinici del tractament.

“Entenem que hi ha traves burocràtiques sobre com executar per part d’Aquamed”, comenta Barbero, “Sabem que hi ha moviments al voltant del jutjat i podria ser que en breus tinguem alguna notificació”.

A hores d’ara la prioritat és conèixer l’afectació i el risc d’un problema que determinarà si més no el futur de més de 3.000 habitants.

https://youtu.be/Y_iAsdcnlfs

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s