Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

 Economia

La flota tonyinaire del port de l'Ametlla de Mar ha perdut dues de les sis embarcacions que operaven des del port calero. Es tracta de les pesqueres del grup Ricardo Fuentes e Hijos, que ha decidit traslladar-les al port de Cartagena, a Múrcia, on l'empresa té la seu.
 
 
La Confraria de Pescadors Sant Pere de l'Ametlla de Mar ha lamentat perdre el grup Fuentes, que era confrare, però entenen la decisió, una decisió lligada a la situació política catalana i a la quota de pesca de tonyina roja. El grup Fuentes hauria argumentat a la Confraria que, com la quota es designa a la Unió Europea, si Catalunya en queda exclosa, tenen "por" de perdre la part que els correspon si les seves pesqueres tenen el port base a Catalunya i es comptabilitzen en la flota catalana.
 
Els dos vaixells del grup Fuentes van marxar de port de l'Ametlla de Mar el passat divendres. Hi amarraven des de 2002 quan van comprar les llicències de pesca a antics armadors del municipi. De moment, no es preveu cap més fuga a la flota tonyinaire però hi ha preocupació i s'ha admès que no volen sortir d'Europa per salvaguardar els seus drets. 
 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s